POSADILI STABLA JASENA

Video | U Fužinama se susrele udomiteljske obitelji: “Odluka da postanemo udomitelji najbolja nam je odluka u životu!”

Udomiteljske obitelji posadile su u Fužinama šest stabala jasena s ciljem podizanja svijesti o jačanju udomiteljskih obitelji

Mladice koje su u Fužinama posadili udomitelji naše županije simboliziraju djecu kojoj je potrebna ljubav da bi mogla razviti prekrasnu krošnju.

“Oni zaista jesu simbolični zbog toga što naša djeca su upravo kao te sadnice, a mi udomitelji smo ona plodna zemlja u kojoj oni moraju bit posađeni da bi mogli ostaviti svoje korijenje i da bi mogli izrasti jednog dana u ovako lijepa stabla”, kaže Claudia Juranić Klarić, predsjednica Udruge udomitelja djece PGŽ DAMDOM za Kanal Ri.

Ekološko-edukativna akcija udruge DAMDOM

Ekološko-edukativna akcija udruge DAMDOM ima za cilj osvjestiti javnost o važnosti udomiteljske zajednice i omogućiti druženje djeci koja su nekada zajedno živjela u domovima za nezbrinutu djecu.

Udruga broji oko 30 udomiteljskih obitelji.

“Naši udomitelji su i mlađi ljudi, obrazovani ljudi, i to je upravo ono što našoj djeci treba i ono što se traži ustvari od udomitelja”, dodaje Claudia Juranić Klarić.

Općina Fužine podržala je akciju kroz osiguravanje aktivnosti koje će obogatiti boravak obitelji u ovom goranskom kraju.

“Iako mi živimo u Gorskom kotaru, u zelenom srcu Hrvatske, nama uvijek dobro dođu stabla. A ovo je bila jedna plemenita akcija pomoći ovoj udruzi koja brine o toj djeci koja su ostala bez svoje obitelji, a svi znamo da je obitelj najveća potpora našim mladima. Ovo je naša neka želja bila da im na neki način pomognemo, da se osjećaju ugodno, da im bude lijepo ovdje”, rekao je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Zvjezdana i suprug nisu mogli imati djece

Zvjezdana i suprug nisu mogli imati djece. Želja da nekom djetetu pruže dom dugo je tinjala u njima. Udomili su dječaka od 5 godina kojemu je danas 16.

“I to je zaista bilo jedno od naših boljih odluka i jedno prekrasno iskustvo koje je nas promijenilo kao ljude i promijenilo naš život u totalno drugom pravcu”, kaže udomiteljica Zvjezdana Vincetić.

Početni strah od nepoznatog bio je velik, no ništa što ljubav ne može nadvladati, poručuje Zvjezdana.

“Kada se prepuste toj ljubavi i kada to dijete postane sastavni dio njegovog života, svi strahovi nestaju. Tamo gdje je ljubav, tu straha više nema, to je samo jedna velika sreća i zadovoljstvo”, dodaje Zvjezdana Vincetić.

Biti udomitelj velikodušna je gesta koja pomaže djeci da dobiju stabilno obiteljsko okruženje. Stoga je svaki udomitelj dobrodošao.

Sadnja je održana u sklopu projekta “Ured za udomitelje”, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari