NEMOJTE NASJEDATI!

SRAMOTNA PREVARA U CENTRU RIJEKE! “Mog sina su `izreketarili` na Korzu, ostao je bez nekoliko tisuća kuna!”

Ilustracija: Riportal - M.L

”Riječ je o ženskoj osobi, tamnije puti, starosti oko 30 godina, duže crne kose”, opisala je čitateljica ženu za koju tvrdi da je prevarantica

Naš grad, ma koliko nam lijep i drag bio, ima itekako i svoju mračniju stranu! I ne samo zbog učestalih prometnih nesreća ili razbojničkih krađa – gradom haraju i pojedinci ili skupine specijalizirane za ulične prevare u najrazličitijim formama koje možete zamisliti!

Nažalost, jedno takvo iskustvo prepričala nam je i ogorčena Riječanka, naša vjerna čitateljica (podaci poznati redakciji) čija je obitelj zbog skupine prevaranata ostala bez nekoliko tisuća kuna! Žrtva je bio njezin sin…

Evo što nam je čitateljica ispričala:

”Moj sin je opušteno prolazio Korzom u utorak 6. listopada oko 11.30 sati kada ga je zaustavila ženska osoba romske nacionalnosti. Dok je on razmišljao u fakultetskim obavezama, žena ga je počela ”žicati” novac. Bila je strašno uporna! Pratila ga je cijelim Korzom, hodala za njim, vršila psihički pritisak na mog sina kojemu je već postalo neugodno.”, priča naša čitateljica.

Ilustracija: Pixsell

“On je dobar i neiskvaren i dat će kunu svakom prosjaku kojeg ugleda. No u ovoj situaciji je pogrešno odlučio. Kada je shvatio da gospođa u ”akciji” nije sama, već da nekoliko muškaraca “operira” s njom jer su cijelo to vrijeme bili u neposrednoj blizini, pomislio je da bi najbolja ideja bila da joj da nešto novaca kako bi ga ostavili na miru”, prepričava čitateljica koja je posebno ogorčena zbog daljnjeg razvoja događaja kada njezin sin nije bio zaštićen ni u jednoj novčarskoj instituciji.

“Moj sin ušao je u Zagrebačku banku – a ona za njim. U jednom trenutku nametljiva prevarantica izvadila je svoj pametni telefon i pokazala fotografije izgorjelog stana kojeg je ‘potrebno  renovirati”. Moj sin je podignuo 1.000 kuna, na što je ona rekla da joj to nije dosta! Nasrtljivo ga je molila da podigne još novca s bankomata. Podigao je sav iznos koji je u tom trenutku imao na kartici. Kao što sam rekla, nije se snašao. Kad joj je uručio novac ona ga je zgrabila i s ostatkom ekipe, koja je čekala na Korzu, pobjegla!”.

Foto: Ilustracija

Pomoć je potražila od policije, no doživjela je razočaranje.

“Odmah nakon događaja sin se zaputio u prvu policijsku stanicu. Tamo su mu rekli da se vrati oko 15 sati. U međuvremenu sam i ja došla do grada i zajedno smo otišli prijaviti prevaru i dati izjavu.  No rečeno nam je da je moj sin prevarantici dobrovoljno dao novac. I još su dodali kako je ”dobro i prošao” jer  nije bilo fizičkog napada!”, prepričala je čitateljica uz upozorenje drugim građanima:

“Da je policija reagirala odmah, možda bi se spriječilo još nekoliko slučajeva iznuđivanja novca! Korzom, gdje operiraju ovi prevaranti romske nacionalne manjine, svakodnevno prolaze i umirovljenici te srednjoškolci koji mogu biti “laka meta” – teško bi se obranili od ovakve vrste manipulacije i iznuđivanja novca! Neki će reći da smo naivni što prepričavamo ovo, ali iskreno želim da svi građani shvate ovo kao upozorenje!”, prepričala nam je u dahu Riječanka.

”Riječ je o ženskoj osobi, tamnije puti, oko 30-ak godina, duže crne kose” – opisala nam je čitateljica i poručila kako svi Riječani trebaju biti na oprezu zbog ovakvih i sličnih događaja.

Kako se ključni dio prevare odigravao praktički u prostoru novčarske ustanove, koja je opremljena video nadzorom, policiji ne bi trebalo biti teško provjeriti što se, i kako se odigravalo na toj frekventnoj lokaciji na Korzu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari