POJAČAN NADZOR PROVEDBE MJERA

Marko Boras Mandić najavio strože mjere: Ako se gospodarstvenici ne budu pridržavali mjera, sami će se zatvoriti!

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić izvijestio je da je na sastanku predstavnika Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i čelnika jedinica lokalnih samouprava zaključeno da se u Primorsko-goranskoj županiji pojača nadzor provedbe mjera i lokalnih stožera i drugih sastavnica sustava Civilne zaštite.
Pozvao je gospodarstvenike da se pridržavaju mjera u svojim kolektivima, ponajprije obveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i održavanja razmaka među osobama.

Strože mjere po uzoru na Sloveniju, Italiju, Austriju ili Njemačku

“Ako se ne budu pridržavali mjera, imat ćemo takvu lokalnu transmisiju da će se gospodarski subjekti sami zatvoriti i morat ćemo donositi strože mjere, kakve su na snazi u Sloveniji, Italiji, Austriji ili Njemačkoj”, izjavio je Boras Mandić.

Situacija u Gorskom kotaru nije dobra

Voditelj epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević ocijenio je u četvrtak u Fužinama da epidemiološka situacija u Gorskom kotaru nije zadovoljavajuća pa se čini sve što se može da se ona poboljša. Rončević je u izjavi za novinstvo nakon sastanka predstavnika Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i čelnika jedinica lokalnih samouprava te načelnika lokalnih stožera civilne zaštite s područja Gorskog kotara rekao da je lokalnim stožerima preporučeno da sami donose dodatne mjere ako ocijene da su one potrebne, uz mjere Nacionalnoga i Županijskog stožera.
Na razini županije najvažnije su i dalje preventivne mjere te što ažurnija evidencija i nadzor primjene mjera, istaknuo je i dodao da će se upozoravati na nužno pridržavanje uz moguće uvođenje represivnih mjera. Bitno je i rano otkrivanje zaraženih i otkrivanje njihovih kontakata, rekao je Rončević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari