60. ROĐENDAN HGSS RIJEKA

SRETAN VAM ROĐENDAN! Riječki HGSS-ovci 60 godina s nama, spasili na tisuće ljudi

Foto: Facebook/Z.V.

Dio riječkih HGSS-ovaca okupio se jučer na Korzu uz postamente na kojima je postavljena izložba povodom njihove obljetnice

Nakon druženja snimili su nekoliko prigodnih fotografija koje je u Facebook grupi Volim grad koji teče objavio njihov član Zlatko Verbič.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnoga značaja. To je neprofitna organizacija, a njezino je djelovanje, kao i djelovanje njenih članova, dobrovoljno i oni za obavljene akcije spašavanja ne dobivaju naknadu.

Od osnivanja do danas HGSS Rijeka imao je nebrojen puno akcija, a godišnje odradi i stotinjak intervencija. Od 2002. godine u njihovom su sastavu i potražni psi koji su uz svoje vodiče punopravni članovi riječkog HGSS-a. Oni su svojim sudjelovanjem u akcijama potraga u šumi, na raznim nepristupačnim terenima, u lavinama, kao i u ruševinama dokazali da su nezamjenjivi u akcijama spašavanja.

Riportal se pridružuje i u ime svojih čitatelja čestita 60. rođendan HGSS Rijeka!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari