OTVORENJE U 17 SATI

U Kružnoj ulici u utorak otvorenje mozaika napravljenog od odbačene keramike

U utorak, 29. rujna 2020. u 17 sati u Kružnoj ulici u Rijeci (kod prolaza uz Erste banku), u sklopu programa Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se otvorenje Mozaika Kružnoj.

 Radi se o mozaiku koji je nastao na istoimenoj sedmodnevnoj radionici, na kojoj se učilo o ovoj likovnoj tehnici te se kroz iskustveno učenje izradio mozaik na zidu kod prolaza prema Kružnoj ulici pored Erste banke, čime se uredio taj često vandalizirani dio središta grada. Dodajmo, pri izradi mozaika polaznici su u maksimalnoj mjeri koristili otpadnu keramiku sakupljenu s nekih od mnogih ilegalnih odlagališta u Rijeci i okolici. Ovim činom želi se skrenuti pažnja javnosti na problem neodgovornog ponašanja i devastiranja okoliša, te poslati poruku u duhu kružne ekonomije da otpad ponekad može biti i resurs, no da ga u svakom slučaju treba odgovorno zbrinuti.

Na otvorenju će se okupljenima kratko obratiti organizatorice radionice Nika Krajnović i Tihana Naglić, voditelj radionice Matko Kezele te voditeljica sudioničkih programa RIJEKE 2020 Marija Katalinić, nakon čega se druženje nastavlja uz zakusku i glazbu.

U slučaju kiše i lošeg vremena otvorenje će se održati u klubu Palach (Kružna 8).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari