ŠRK Rječina dobio suvremeni agregat za izlov ribe

Foto: Facebook

Športsko ribolovni klub Rječina sredinom siječnja prezentirao je novi agregat za izlov ribe koji će najviše poslužiti za preseljenje ribljeg fonda na Rječini u vrijeme ljetnih mjeseci, odnosno nestanka vode u određenim dijelovima jelenjskog područja.

Tako ljubitelji prirode iz ŠRK Rječina nastavljaju svoju misiju uz pomoću najnovije tehnologije dopremljene iz Njemačke. Kapitalna investicija, važna za očuvanje života u Rječini, vrijedna je oko 50 tisuća kuna, a svoju financijsku pomoć i podršku dali su svojim donacijama Primorsko-goranska županija i Općina Jelenje, kao i brojni prijatelji kluba.

“Zahvaljujemo se na velikoj pomoći i dobitku za populaciju potočne pastrve u našoj Rječini i njenom opstanku u istoj. Radi se o značajnim donacijama za naše društvo stoga hvala našoj Općini Jelenje koja nas u zadnje tri godine sustavno prati i pomaže nam. U projekt se uključila i Primorsko- goranska županija koja je još jednom pokazala razumijevanje i potrebe za razvoj biljnog i životinjskog svijeta na jelenjskom području, a kako znamo pomažu i sve veće kapitalne investicije Općine Jelenje”, kazali su iz ŠRK Rječina te dodali da je za preseljenje ribe iz sušnog područja potrebna ekipa koju čine elektro ribolovac koji je u tom slučaju i nosač elektroagregata, dva ribolovca s mrežama, nosač riba i čuvar riba.

Prezentaciji novog stroja za elektro-izlov u Domu kulture Dražice prisustvovali su Robert Maršanić, dopredsjednik Županijske skupštine PGŽ, Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, Dean Ljubobratović, zamjenik načelnice Općine Čavle, Kazimir Mihić iz Zavoda za tehničku kulturu Grada Rijeke, koji su se redom prigodno obratili skupu i zahvalili svim članovima na predanom i uspješnom radu, koji je itekako vidljiv i doprinosi razvoj jelenjskog područja, a i time cijele Primorsko-goranske županije.

Nakon prezentacije novog stroja održana je i Skupština društva na kojoj je izabrano novo vodstvo, kao i dana zahvala prethodnom predsjedniku Dragomiru Sudanu, koji se, kako su kazali iz Kluba, izuzetno zalagao za ostvarenje i osiguranje sredstva za agregat za izlov i još puno velikih stvari napravljenih u njegovom mandatu. Zahvala je upućena i Danijelu Barišiću, tajniku kluba.

Novi predsjednik ŠRK Rječina u novom četverogodišnjem razdoblju je Robert Bojić. Za tajnika je izabran Danijel Barišić. Svim članovima i simpatizerima kluba želimo ugodno provedeno vrijeme uz Rječinu uz sportski pozdrav bistro.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari