Stanari Tizianove ulice izgubili parkirna mjesta zbog radova u ex Instalateru. Evo odgovora gradonačelnika

Foto: Screenshot (Google Street View)

Član Gradskog vijeća Josip Kukuljan iznio je na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke problem s kojim se susreću stanari zgrada u Tizianovoj ulici na Kozali.

Naime, stanari u spomenutoj ulici imaju velikih problema sa pronalaskom parkirnih mjesta otkako su na području bivšeg Instalatera započeli radovi na izgradnji poslovno-stambenog kompleksa.

Povodom toga vijećnika je zanimalo što se trenutno događa na gradilištu i kada se očekuje završetak radova.

Odgovor gradonačelnika Rijeke prenosimo u cijelosti:

“Prema informacijama Odjela gradske uprave za komunalni sustav, radovi na izgradnji stambeno – poslovnog kompleksa na području Rastočina izvode se na terenu ex Instalatera koji  je u privatnom vlasništvu. Temeljem važećih pravnih normi investitor je ovlašten ograditi navedeni prostor u privatnom vlasništvu. S obzirom na veličinu i zahtjevnost cijelog zahvata, projekt će se realizirati u fazama. Prva faza uklanjanja postojećih objekata završena je te slijede radovi na izgradnji zaštite građevne jame, zbog čega je od lipnja 2019. godine na  snazi privremena prometna regulacija prometa Tizianovom ulicom.

Vozila se mogu parkirati na javnoj prometnoj površini samo na onim mjestima na kojima je obilježen parkirni prostor. Na Tizianovoj ulici parkirna mjesta su označena  na južnoj strani ulice i pod naplatom su. Odvojak ulice od glavne trase Tizianove ulice do prostora bivšeg Instalatera dvosmjerna je nerazvrstana cesta u javnoj uporabi. Sukladno potrebnim širinama za odvijanje dvosmjernog prometa, tu nije moguće označiti parkirna mjesta sukladno zakonskim propisima.

Nažalost, radi rekonstrukcije Krešimirove ulice, pojačano je opterećenje ovog koridora, što je rezultiralo i opterećenjem parkirališta u tom dijelu grada.

Završetak gradnje cijelog kompleksa, prema dinamičkom planu investitora, predviđen je tijekom 2022. godine., stoji u odgovoru gradonačelnika Obersnela.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari