LOKALNI IZBORI

Stanislav Žeželić i Ivoslav Ban žele razvijati Grobnišćinu, podršku im dao Oleg Butković

Foto: Facebook

U subotu su u Čavlima i u Podhumu predstavljeni HDZ-ovi kandidati za načelnike dviju općina, Stanislav Žeželić za načelnika Općine Čavle i Ivoslav Ban za načelnika Općine Jelenje

Podršku im je svojim dolaskom iskazao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije i ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

U Čavlima je tom prigodom potpisan je i koalicijski sporazum ogranaka stranaka HDZ i HSLS-a, čime je nastavljena njihova suradnja.

Stanislav Žeželić, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Čavle rekao je da želi transparentnu Općinu Čavle, otvorenu za građane, visoko razvijenu i samoodrživu s jakim poduzetničkim zonama.

Žeželić se pobliže predstavio kao obiteljski čovjek i odlikovani dragovoljac Domovinskog rata. U Općini Čavle bio je vijećnik HDZ-a i potpredsjednik Vijeća u netom završenom mandatu

“U turističkom dijelu Općina Čavle mora biti prepoznatljiva sa raznolikom turističkom ponudom, koja je temeljena na povijesnoj i kulturnoj baštini. Osim kaštela na Gradu Grobniku, Općina Čavle ima i „Grobničku mater Mlikaricu – put pod Rebar“, Bitku sa Tatarima pa i „Morčić“ koji je u jednu ruku nepravedno „otrgnut“ Grobniku a vezan je direktno za grobničku bitku. Općina Čavle treba biti „pametna općina“ sa razvijenom digitalnom infrastrukturom…”, istaknuo jem između ostaloga, Stanislav Žeželić.

Predsjednik općinskog HSLS-a Edo Žeželić dodao je kako se stranka posebice zalaže za očuvanje povijesne baštine, kao što je tradicija mljekarica.

Ivoslav Ban svoju je kandidaturu za načelnika Općine Jelenje predstavio u blizini Spomenika podhumskim žrtvama. Nakon polaganja vijenca, prisjetio se nevinih žrtava stradalih od totalitarnog režima te istaknuo kako se sljedeće godine obilježava osamdeset godina od njihova stradanja.

U predstavljanju svoje kandidature posebnu je pažnju posvetio prometnoj povezanosti. “Općina Jelenje nema cestovni izlaz prema Rijeci… ali ima razrovane ceste, povećanu komunalnu naknadu od 25 posto i općinski dug veći od 15 milijuna kuna”, naglasio je i dodao kako u rješavanju cestovne infrastrukture, koja uvelike utječe na razvoj poduzetničkih zona, najveću pomoć očekuje od resornog ministra.

Ministar Oleg Butković podržao je kandidate za načelnike dviju općina te istaknuo kako će raditi za dobrobit mještana.

Dodao je i kako se u Primorsko-goranskoj županiji, unatoč lošoj epidemiološkoj situaciji, odvijaju značajni infrastrukturni projekti s velikim ulaganjima što svakako pokazuje da državnih vrh itekako brine o PGŽ pa to treba biti pokazatelj i mještanima općina Čavle i Jelenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari