JESU LI PRETJERALI?

Video | U Rijeci cipele ili košulju ne možete kupiti, ali posteljina – može! Evo svih nelogičnosti zatvaranja u PGŽ…

Foto: Mateo Levak/Riportal - Screenshot

U Primorsko-goranskoj županiji trenutno najstrože mjere u zemlji

Na mala obiteljska okupljanja do 8 ljudi će moći, ali terase kafića, kazina, kockarnice i trgovine obućom i odjećom u Primorsko-goranskoj županiji se – zatvaraju. Ta županija odlučila je uvesti najstrože mjere u zemlji.

Više u VIDEOPRILOGU:

No neke se odluke ne čine logičnima jer idućeg se tjedna nigdje neće moći kupiti cipele ili košulju, ali hoće torbica, zavjese ili plahte! Građane zbunjuju i odluke o održavanju nastave.

“Ostala sam šokirana”

Vlasnica dviju trgovina obućom šokirana je jer u ponedjeljak ne smije otvoriti. Uz nju, rade četiri radnice i strogo se pazi na mjere.

“Ne znam tko je donosio te odluke i želi li taj Stožer uništiti nas male poduzetnike. Stvarno sam ostala šokirana”, kazala je vlasnica trgovine obućom Mirna Škufca.

Ne razumije kaže, kojom su se logikom vodili oni koji su odlučivali, donose RTL-ove Vijesti.hr. “Svi normalno rade, zavjese rade, rade torbice, rade svi, a cipele ne! Ja ne znam zašto, tko je to odlučio i zašto je odlučio, jer mi, ako nas stvarno zatvore onda nas pet ide na burzu”, dodaje Škufca.

Prodaja plahti i jastučnica ide dalje, terase kafića zatvorene

Dijele zid s trgovinom posteljine. Prodaja plahti i jastučnica u ponedjeljak ide dalje – cipele čekaju bolja vremena!

“Kao i kod nas i kod njih dva kupca mogu biti u prostoru i mislim da nije pošteno prema njima”, rekla je djelatnica trgovine posteljinom Barbara Brdar.

Pita li se čovjeka kojemu je promet prepolovljen nepošteno je i dvotjedno zatvaranje terasa kafića. Na njegovoj, koja se prostire po cijelome trgu razmak između stolova i veći je od propisanog.

“U našoj državi nema logike. To je vidljivo, ne samo kod nas u kontekstu ugostiteljstva, nego u svim ostalim djelatnostima. Vidjet ćemo hoćemo li se u budućnosti nastaviti baviti ovim poslom jer u konačnici pitanje je je li to isplativo”, rekao je vlasnik ugostiteljskih objekata Robert Svetić.

Tko će na nastavu u školu?

Svoja vrata, na tjedan dana za sve učenike zatvaraju županijske škole i prelaze na online nastavu. One čiji je osnivač Grad Rijeka nastavljaju s razrednom nastavom, ako ravnatelji ne odluče drugačije.

“Ovo je ovako igranje i s ravnateljima i s učenicima, dopustite da kažem da mi nismo stručnjaci za procjene situacija”, kaže ravnatelj riječke Osnovne škole “Pehlin” Željko Šimunić.

U njegovoj je školi osam razreda od 1. do 4. Dva su već u izolaciji i ne želi eksploziju korone.

“Od jutros sam kontaktirao svoje kolege razredne nastave, predsjednika Vijeća roditelja, predsjednika Školskog odbora, stručnu službu škole i moja odluka konačna je da nastave neće biti tjedan dana”, kaže Šimunić.

Zbog sigurnosti djece. Ali za onu koja inače idu u produženi boravak kao i onu čija oba roditelja rade, vrata škole bit će otključana, donose RTL-ove Vijesti.hr.

Maja Brkljača/RTL/Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari