NEUGODNI ZVUKOVI

Stanovnici Omišlja u novu godinu ušli uz buku iz LNG Terminala

Foto: Facebook/I.Z.

“Ja cijelu noć nisam spavala od buke, po zvuku mislim da ga već pretaču”, napisala je korisnica društvene mreže

Prvi dan u 2021. godini za Omišljanje nije nimalo različit od prethodnih jer su se ponovno probudili uz buku koja dolazi iz obližnjeg LNG Terminala gdje je doplovio “Tristar Ruby”, tanker za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (UPP) koji plovi pod liberijskom zastavom

Tanker “Tristar Ruby” je UPP ukrcao u SAD i dolaskom u Omišalj pretovarit će oko 147.000 kubičnih metara UPP-a na FSRU brod LNG Croatia. Ovime je i formalno Terminal počeo s komercijalnim radom, a Hrvatska dobila dugoželjeni alternativni dobavni pravac za plin.

Međutim, za stanovnike Omišlja i Njivica ovaj, u jednu ruku, povijesni događaj neće ostati zapamćen po dobrome, javlja Glas otoka. Već s jutrom prvoga dana u 2021. godini na društvenim se mrežama mogu pronaći objave u kojima se mještani žale na jaku buku.

“Ja cijelu noć nisam spavala od buke, po zvuku mislim da ga već pretaču. Vibriraju mi svi organi”, napisala je jedna od korisnica Facebooka, dok je drugi korisnik objavio prikaz zvukomjera koji pokazuje jačinu buke od 55 decibela.

Podsjetimo, 26. prosinca u objavi “Kuda plovi ovaj brod” reagirala je i Mirela Ahmetović, općinska načelnica Omišlja, pozvavši ministra gospodarstva i održivog razvoja da “dođe dati ruku i pripomogne kako njegova najdraža igračka ne bi otplovila”, a nakon što su uslijed jake bure poslana dva remorkera, Lukas i Champion, da drže plutajući LNG kako ne bi otplutao. U tome ju je podržao i primorsko-goranski župan, Zlatko Komadina, javlja Glas otoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari