KRAJEM LISTOPADA

‘Stara škola’ u novom sjaju: Za koji dan započinje obnova dječjeg vrtića Vežica!

Krajem listopada počinje energetska obnova dječjeg vrtića Vežica, koji je sagrađen dobrovoljnim prilozima imućnijih obitelji 1914. kao pučka škola. I danas vrtić stariji sugrađani zovu Stara škola. Djeca i djelatnici Podcentra predškolskog odgoja Vežica će od 21. listopada 2024. godine do završetka radova, boraviti u Podcentru predškolskog odgoja Morčić.

Pučka škola  počela je radom 8. rujna 1914. kao dvorazredna škola. Slijedeće godine imala je 5 razreda. Prve školske godine školu je polazilo 59 dječaka i 46 djevojčica iz Podvežice, Krimeje, Pećina, Martinšćice i Svete Ane.

Godine 1961. Osnovna škola Vežica započela je radom u novoj školskoj zgradi koja je potpuno dovršena 1966. godine, a u tzv. Staroj školi 1961. godine otvara se dječji vrtić.

Nadodajemo i da će u neko dogledno vrijeme početi i dogradnja Dječjeg vrtića Galeb. Prema riječima našeg Gradonačelnika proširenje postojećeg vrtića Galeb prijavljeno je na javni poziv iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te osiguran maksimalni iznos bespovratnih sredstava.

„Za dogradnju vrtića Galeb ugovorena je izrada projektne dokumentacije, izrađeno je idejno rješenje i u tijeku je ishođenje posebnih uvjeta priključenja građevine. Nakon dobivenih uvjeta izraditi će se glavni projekt i ishoditi građevinska dozvola, a potom i izvedbeni projekt. Završetkom radova vrtić će biti dograđen za dodatne dvije odgojne skupine.”

Na žalost nemamo saznanja kada će Osnovna škola Vežica ući u program energetske obnove, ali se nadamo brzo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari