EU PROJEKT

STEM JUNIORS: U opatijskom vrtiću započeo program ranog učenja informatike

Foto: Luigi Opatija,

Rano učenje informatike u dva dječja vrtića kroz projekt “Suvremeni vrtić za suvremenu obitelj”

U Dječjem vrtiću Opatija započela je provedba inovativnog odgojno- obrazovnog programa ranog učenja informatike i upoznavanja djece u dobi od 5 do 7 godina sa STEM područjima pod nazivom: „STEM juniors“ u Dječjem vrtiću Opatija i u Dječjem vrtiću „Bambi“ u Vrboskom, partneru projekta „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“.

Program se provodi u Dječjem vrtiću Opatija te Dječjem vrtiću Bambi kao novouspostavljeni odgojno- obrazovni program u okviru projekta „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“ tijekom aktualne pedagoške godine 2020/2021, a za potrebe odvijanja programa nabavljeno je ujedno i 6 prijenosnih računala ukupne vrijednosti 30.000,00 HRK s PDV-om.

Program „STEM juniors“ obuhvatit će 35 radionica po modulima: robotika, programiranje i kodiranje, dizajn, inovacije te znanstveni pokusi. Očekuje se kako će se u program uključiti 50-tak djece starijeg uzrasta u dobi od 5 do 7 godina iz oba uključena vrtića.

Voditeljica programa je pedagoginja Božena Vrgoč, a suradnici su stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, lingvisti, kemičari te ekonomisti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 3.294,772,43 kn, u 100% intenzitetu potpore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari