ONLINE DOGAĐAJ

STEP RI organizira COOPower finals; Projekt koji tematizira društveno poduzetništvo i zadrugarstvo

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci 16. lipnja organizira COOPower finals, završni online događaj projekta koji tematizira društveno poduzetništvo i zadrugarstvo.

Radi se o projektu COOPower koji zainteresiranima za društveno poduzetništvo i zadrugarstvo pruža uvid u dostupne izvore financiranja, preko prikaza dobrih praksi pa do velikog nacionalnog završnog natjecanja društveno odgovornih ideja.

„Projekt COOPower i ideje koje su se razvile nam pokazuju da mladi imaju jaku želju za pokretanjem društvenih promjena i mijenjanjem društva na bolje.“, kaže Boris Golob, direktor Step-a.

Sedam timova koji su prošli dva kruga kvalifikacija kroz virtualne COOPAthone nastupit će u finalu i natjecati se za bogate nagrade. To su: tim Reuse Design Centar, Mobilna Učionica, OMNI Akademija, RediGo, skil.ls, Sensible i Upcycle the world.

U sklopu natjecanja bit će organizirano i informativno predavanje na temu „Mogućnosti i izvori financiranja za neprofitni sektor“, koje će nam održati Zagorka Prce Veseli (Koordinatorica razvojnih programa, Voditeljica EU projekata, CTK Rijeka).

Nastavno na predavanje pridružit će se i predstavnici zadruga i društvenog poduzetništva na panel diskusiji – „Društveno poduzetništvo – primjeri dobre prakse“. Svoje iskustvo podijelit će Tomislav Mišetić iz zadruge Neos, Sandra Grozdanov s programom Moje mjesto pod suncem, Alemka Lončar iz društvenog poduzeća Hedona te Impact Hub Zagreb.

Pobjednički tim na završnom natjecanju osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3.500,00 kn.

Događaj je besplatan za sve zainteresirane, a prijave se zaprimaju do 15.06. do 12:00 sati putem poveznice.

Više informacija o COOPower projektu može se pronaći na stranicama STEP RI, odnosno eventa COOPAthon.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kontaktirati se može putem e-maila coopower@uniri.hr i telefona 051 265 971.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari