STIGLA OPREMA VRIJEDNA 6,5 MILIJUNA KUNA: U proljeće 2016. u riječkom KBC-u otvara se Centar za podvodnu i hiperbaričnu medicinu

U riječki bolnicu stigla je oprema za barokomoru vrijedna 6,5 milijuna kuna, namijenjena Centru za podvodnu i hiperbaričnu medicinu riječkoga KBC-a koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren u proljeće 2016. godine, stigla je oprema za barokomoru vrijedna oko 6,5 milijuna kuna.

Riječka će barokomora biti jedina u Hrvatskoj u sklopu Kliničkoga bolničkog centra, što podrazumijeva potporu svih odjela, klinika i zavoda. Multidisciplinarni tim ima anesteziologa, specijalizante anesteziologije i hitne medicine, traumatologa i pulmologa, kazao je za Radio Rijeku voditelj projekta barokomore Boris Renić.

Barokomora će pružati velike mogućnosti za poboljšanje zdravstvene skrbi i usluge pacijentima, a može se govoriti i o razvoju turističke medicine. Cijena jednosatnog tretmana u privatnim barokomorama je 350 kuna, a riječka će moći primiti do osam pacijenata istodobno.

Bit će to i jedina barokomora s respiratorom, a imat će i mogućnost vođenja životno ugroženih pacijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari