ŽUPANIJSKA PROČELNICA

Stilin: U srednjim školama PGŽ za upis u prve razrede predviđeno 2.736 mjesta u 123 razreda

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

“Prema Odluci o upisima u I. razred srednjih škola MZO-a, u školsku 2022./2023. godinu u 32 srednje škole na području PGŽ planira se broj upisnih mjesta za ukupno 2.736 učenika, u 123 razredna odjela, odnosno 2.614 upisna mjesta u 118 razrednih odjela u 30 srednjih škola kojima je osnivač Primorsko-goranska županija”, rekla je na konferenciji za novinare pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin

U ukupnoj kvoti su i 74 upisna mjesta u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji i to u 3 razredna odjela te 48 upisnih mjesta u privatnoj Srednjoj školi Andrije Ljudevita Adamića Rijeka.

Dodala je da u srednjih školama kojima je PGŽ osnivač imamo 5 gimnazijskih programa za 661 učenika, zatim 63 četverogodišnja i trogodišnja strukovna programa, 3 umjetnička gdje je moguć upis za 102 učenika te 3 programa za učenike s teškoćama u razvoju za 9 učenika. “Velika je novost, za što smo se dugo pripremali sa srednjom školom u Delnicama, odobrenje novog zanimanja šumarskog tehničara.

U pripremi ovog novog programa bili su veoma angažirani gospodarstvenici iz Delnica i cijelog Gorskog kotara a spremni su i pružiti pomoć školi u pripremi i promidžbi kako bi to novo zanimanje naišlo na odaziv kod samih učenika”, istaknula je Stilin. Podsjetila je da je početak prijava obrazovnih programa 25. lipnja, završetak 07. srpnja 2022, a 9. srpnja bit će objava konačnih ljestvica poretka.

VIDEO DANA:

“Prema podacima iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje 1.803 maturanta u PGŽ polažu državnu maturu među kojima je 681 učenik gimnazijskog programa a 1.122 učenika strukovnog programa”, rekla je pročelnica zaželjevši sreću svim maturantima. Pročelnica je izvijestila da imamo 133 učenika iseljenih iz Ukrajine od kojih je 123 u osnovnim školama te 10 srednjoškolaca. Svi oni kao i njihovi nastavnici i ravnatelji snalaze se dobro i prema informacijama s terena lijepo su primljeni.

Pročelnica Stilin istaknula je nadalje kako u ljetnim mjesecima ima puno posla u školama na investicijskom održavanju za što su već provedene javne i bagatelne nabave. Predviđeni su radovi u 18 matičnih i 4 područne osnovne škole u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna kuna, u 19 srednjih škola gdje je vrijednost radova 2,6 milijuna kuna te u 5 učeničkih domova u visini 350.000 kuna. Dodala je i da je kapitalne projekte ove godine izdvojeno 33,3 milijuna kuna.

“U tijeku je izgradnja školska-sportska dvorana Medicinske škole, dogradnja OŠ Ivana Rabljanina, a pred potpisom smo ugovora za Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija i to za unutarnje uređenje i opremanje u iznosu od 13,2 milijuna kuna. Projektira se nova školska dvorana u Moravicama kao i nova područna škola na području Grada Kastva, u pripremi je i novi projekt dogradnje područne škole Dobrinju te kada sve zbrojimo dolazimo ulaganja od 40 milijuna kuna”, naglasila je Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari