LOKALNI IZBORI

Štimac: “Kao kandidat za gradonačelnika smetam svima koji dijele vlast u Rijeci. I SDP-u i PGS-u i HDZ-u.”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Hvala vam na svim napadima, jer me na taj način ostavljate isključivo kandidatom mojih Riječana što jedino i želim biti”, napisao je Davor Štimac u objavi na Facebooku

Povodom napisa u medijima, objavom na Facebooku oglasio se Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dvije su političke opcije na vlasti u Rijeci izravno, a jedna neizravno. Izravno su to SDP i PGS, a neizravno je to, preko Lučke uprave i KBC-a, HDZ. I onda se na lokalnim izborima pojavio nezavisni Davor Štimac.

I odjednom je nastala tolika pomutnja da više ni ja, Davor Štimac, ne znam tko je taj lik. Taj Davor Štimac bio je pet godina ravnatelj KBC-a Rijeka, izabran u vrijeme SDP-ove vlasti i na državnoj i na lokalnoj razini. Tu su činjenicu neki koristili da mi nalijepe etiketu “lijevog”, pa me HDZ nije želio na mjestu ravnatelja kad je preuzeo vlast na državnoj razini.

Kao ravnatelja, Davora Štimca su hvalili i jedni i drugi i brojni mediji. Sve dok nije odlučio postati kandidat za gradonačelnika Rijeke.

Onda ga je u nekoliko navrata brutalno napao odlazeći Vojko Obersnel. Pa mu je tim napadima samo podizao vidljivost i rejting. Onda su mu počeli “pakirati” da je neki rezervni HDZ-ov kandidat. Na stranu što ga taj isti HDZ nije mogao smisliti kao ravnatelja.

Onda ga je napao kolega liječnik, PGS-ov kandidat za gradonačelnika Nikola Ivaniš. Gle, slučajno aktualni zamjenik gradonačelnika Rijeke. Ni njemu Davor Štimac kandidat više nije po volji kao što mu je Davor Štimac kolega bio sasvim dobar.

I sad je Davora Štimca napokon napao i predstavnik druge grane vlasti – HDZ-ov ravnatelj KBC-a i ujedno drugi kandidat na HDZ-ovoj listi za gradsko vijeće.

Zašto u novinarskom okviru intervjua kolege doktora Alena Ružića u Večernjem listu, ne stoji taj bitan podatak – da on zapravo ne nastupa kao ravnatelj, nego kao izravni izborni konkurent?

Tako se sad jasno vidi da Davor Štimac kao kandidat za gradonačelnika smeta svima onima koji na razne načine dijele vlast u Rijeci. I SDP-u i PGS-u i HDZ-u.

Ja kao Davor Štimac, liječnik i građanin koji ne želi dići ruke od svojega grada, sada zaista vidim što je to politika. I to samo zato što su ankete – a to su dakle građani – rekle da sam jedini kandidat koji može pobijediti aktualnu vlast u Rijeci.

Svi drugi kandidati ili su SDP-ovi na ovaj ili onaj način ili nepotentni za donijeti Rijeci dobrodošlu promjenu. Ja, taj potencijalni pobjednički Davor Štimac, razlog sam što me u serijama napadaju svi kojima nije do promjene u Rijeci. Zato što nisam ničiji rezervni igrač i zato što će se Rijeka dići iz stagnacije i bezidejnosti u grad bolji za život svima.

Hvala vam na svim napadima, jer me na taj način ostavljate isključivo kandidatom mojih Riječana što jedino i želim biti.

Hvala vam što Riječanima za nedjelju 16. svibnja pred oči stavljate jednostavno dvojbu: ili stagnacija po starom u režiji loše vlasti i nepotentnih pomagača ili budućnost nove Rijeke s gradonačelnikom kojem će svi građani biti jednako važni bez vaših izmišljenih podjela.

Tri su napadača ispucala svoje “ćorke”, tko je sljedeći?”, napisao je u objavi na Faebooku Davor Štimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari