STIPENDIJE SREDNJOŠKOLCIMA Rotaract klub Rijeka dodijelio dvije stipendije izvrsnim učenicima slabijeg imovinskog stanja

Izabrali su dva učenika od kojih će svaki tijekom sljedeće školske godine primati stipendiju u iznosu od 10.000 kuna

Rotaract klub Rijeka održao je službenu primopredaju stipendija srednjoškolcima koji su pobijedili na natječaju u sklopu projekta Maškarani vikend. Izabrali su dva izvrsna učenika slabijeg imovinskog statusa od kojih će svaki tokom sljedeće školske godine primati stipendiju u iznosu od 10.000 kuna.

Ove godine na natječaju su se najboljima pokazali učenik četvrtoga razreda Prve riječke hrvatske gimnazije Dino Alić i učenica četvrtog razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije Dolores Frančišković.

Radi se o dvoje izvanrednih srednjoškolaca koji su svojim školskim i vanškolskim uspjesima impresionirali i članove Rotaract kluba Rijeka.

„Budući da se radi o učenicima slabijeg imovinskog statusa, posebice smo ponosni na ovu našu akciju i nadamo se da ćemo im olakšati prvu godinu na fakultetu.“, rekla je predsjednica Rotaract kluba Rijeka Lara Kapovć.

Rotaract klub Rijeka kojeg je 1998. godine osnovao Rotary Rijeka danas broji dvadesetak članova te provodi nekoliko uspješnih akcija godišnje. Rotaract klub Rijeka je udruga mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina koji kroz rad u klubu razvijaju svoje profesionalne vještine i upravljačke sposobnosti, prepoznaju potrebe svoje lokalne zajednice i njenih pojedinaca te kroz humanitarne projekte pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari