ZANIMLJIVO LJETO

Stiže nam ‘Ljetna priča iz Benčića’! Priprema se preko 100 susreta, radionica, predstavi, projekcija, izložbi… 

Ovo je ljeto po mnogočemu posebno – prvo je koje u “Benčiću” nije gradilište s dizalicama, prvo s novom dinamičnom knjižnicom…

… I prvo u kojeg će niz riječkih ustanova, kreativaca, znalaca (…) od 17. lipnja pa do kraja srpnja gotovo svaki dan ugrađivati neku novu kreativnu ili pametnu nit u taj jedinstveni kvart.

Ono na što kroz “Ljetnu priču iz Benčića” kao posebnost skrećemo pažnju različiti su radionički susreti za sve generacije – bit će tu obnove stolica, sadnje povrća, slikanja, rezanja, blentaovosti i ozbiljnosti…dakle svega onoga što čini zdraviju svakodnevicu.

Eksperimentirat će i s formom autorskih susreta u jutarnjim satima na neobičnim mjestima našeg bloka, slušati zanimljiva predavanja o znanstvenim temama i povijesti Rijeke, šetati kvartom kroz neuobičajene tematske okvire i upoznavati naš grad. Bit će tu i ležernijih momenata uz filmove, glazbu, kvizove, igru….

Dio “Ljetne priče iz Benčića” su i festivalski koncepti poput već dobro etabliranog Tobogana, najvećeg dječjeg kreativnog druženja u našoj regiji od 26. 6. do 6. 7. čiji program će biti objavljen u tjednu 10. lipnja.

Ljetnu priču iz Benčića” organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera.

Ono što je možda najvažnije – i kroz ljetne dane možete na dnevnoj osnovi provesti ugodno vrijeme u novoobnovljenim zgradama – šetnjom kroz prekrasan postav Palače Šećerane, na igri ili kavi u Dječjoj kući, Dječjem odjelu Stribor s akcijom “najčitatelja”, lutanjem između tisuća polica Gradske knjižnice Rijeka u kojoj od 26. 6. pa kroz ljetne mjesece možete posuditi i 5 knjiga odjednom, a Knjižnica će organizirati i posebne čitateljske izazove poput ljetnog čitateljskog maratona koji će nagrađivati pažljive korisnike American Cornera Rijeka.

Detaljan program dostupan je na gkr.hr ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari