Stižu nove table s imenom Rijeke na ulazima u grad, uskoro i uklanjanje naziva “Muzejski trg”

Foto: Screenshot

Član Gradskog vijeća Predrag Miletić je dostavio pisanim putem pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu o promjeni table na bivšem Muzejskom trgu.

“S obzirom da je 13. lipnja stupila na snagu Odluka Gradskog vijeća o promjeni naziva Muzejskog trga, molim vas izvješće kada je u planu zamjena stare table s novim nazivom?”, navodi se u pitanju.

Obersnel je kratko odgovorio:

“Prema informacijama Odjela gradske uprave za komunalni sustav, zamjena starog naziva Muzejskog trga novim obavit će se u idućih desetak dana.”

Isti vijećnik postavio je i pitanje o tablama s oznakom Rijeke na ulazima u grad.

“Na nekoliko ulaza u grad ne postoji službena prometna tabla s natpisom “Rijeka”. Tako na Preluku kao i na Gornjoj Drenovi iz pravca Saršona ne postoji žuta službena prometna tabla sa natpisom Rijeka.

Na ovim lokacijama se nalazi bezizražajna sivo crna  tabla s natpisom “Grad Rijeka” koja je postavljena davne 1995. godine i u lošem je stanju. Također i na Trampovom bregu na Gornjem Zametu ne postoji nikakva oznaka Rijeka kao ni u Bačićima na cesti koja se spušta iz pravca Rešetara na Martinkovac.

Moje pitanje je hoće li Grad  postaviti žute table s natpisom “Rijeka” na Preluku, na Gornjoj Drenovi, na Martinkovcu (Bačići) kao i na Trampovom Bregu?”, poručio je Miletić.

“Za postavu nazivnih ploča na ulazu u grad Rijeku, točnije na točkama razgraničenja s administrativnim granicama grada Rijeke s gradovima Opatija, Kastav i općinom Viškovo naručit će se izrada tabli iz sredstava redovnog održavanja nerazvrstanih cesta, putem Rijeka prometa d.d. Po izradi, table će biti postavljene u najkraćem mogućem roku”, poručio je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj