Što će dočekati vaše dijete na školskoj klupi? Evo što su pripremili u Rijeci i Opatiji

Foto: RTL

Udžbenike u osnovnim školama od ove godine financira država pa su gradovi prenamijenili svoja sredstva

Dok država svim školarcima plaća udžbenike, nekim gradovima i općinama se oslobodio dio budžeta iz kojeg su do sada pokrivali besplatne udžbenike za razne skupine učenika. Provjerili smo kako su ta sredstva prenamijenili gradovi Rijeka i Opatija te kako su se pobrinuli za dodatne materijale za svoje učenike poput radnih bilježnica i ostalih potrepština, to jest kako su odlučili potrošiti novac koji je do sada bio namijenjen za udžbenike.

Udžbenici u osnovnim školama od ove godine su besplatni. No, ostatak potrepština za školu nažalost nije.

Grad Opatija, na žalost brojnih roditelja, neće sudjelovati u financiranju dodatnih materijala za učenike. To će nažalost morati učiniti njihovi roditelji. Grad Opatija financirati će sve potrebne materijale za učenike socijalnog programa. Posljednje dvije godine Opatija je osigurala besplatne udžbenike za sve učenike, no izgleda kako su se ove godine preračunali pa nije ostalo puno sredstava za radne bilježnice koje država ne financira, tako da će roditelji morati to financirati sami.

Grad Rijeka omogućit će sve potrebne materijale za učenike čije su obitelji korisnici Socijalnog programa što uključuje i besplatne obroke za svako dijete.

Vijesti.hr, Donna Diana Prćić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari