(FOTO, VIDEO) OVO JE RIJEKA! Grandiozan i dostojanstven skup podrške Matku Škalameri okupio tisuće Riječana predvođenih Armadom

Foto: Riječanin

Iako je Matko Škalamera danas pušten iz istražnog zatvora na slobodu, članovi Armade, kao što su i najavili, održali su skup podrške riječkom spasiocu optuženom za prijetnje i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda srpskom povratniku Dobrivoju Arsiću

Na skupu podrške okupilo se više od tisuću članova Armade, Riječanki i Riječana a grandiozan ali dostojanstven skup, bez ijedne izgovorene ružne riječi, ostavio je sve okupljene bez daha, jedinstvene i snažne kako se to već dugo Riječani nisu osjećali! I to “Riječani koji su stigli sa svih strana u Rijeku, i nikada nije bilo bitno otkuda je tko”, čulo se otprilike od jednoga govornika na skupu pred riječkim Općinskim sudom.

(FOTO Stotine Riječana predvođenih Armadom okuplja se “na škalama” i kreće u skup podrške Matku Škalameri

“Ovo je Rijeka!”, odzvanjalo je ispred riječkog istražnog zatvora gdje su se skupu priključili iz pravca Mosta hrvatskih branitelja i članovi braniteljskih udruga. Dvije povorke prosvjednika susrele su se pred istražnim zatvorom.

Sudionici skupa počeli su se okupljati nešto prije 19 sati na Trgu 128. brigade HV a onda su, po formiranju uredne kolone, krenuli Stubama Crvenoga križa prema Guvernerovoj palači odnosno Ulici Žrtava fašizma.

Okupljeni su nosili veliki transparent s natpisom “Svi smo mi Škala”, a u koloni i one s natpisima “Pravda za Škalu”.

Dolaskom pred riječki zatvor odnosno Općinski sud u Rijeci riječ je preuzelo nekoliko govornika koji su odmjerenim riječima upozorili na manjkavosti pravosudnog sustava odnosno neprofesionalnost dijela medija, niti jednoga trenutka ne prejudicirajući nečiju krivnju ili nevinost. “Sve se mora utvrditi na sudu i pravedno, ali nedozvoljeno je nekoga razapinjati unaprijed bez da se čula druga strana”, sukus je govora kojega su okupljeni pozdravili snažnim aplauzom i skandiranjem.

“Došli ste jer to može biti svatko od nas. Okupili smo se za sve buduće Škalamere”, rečeno je između ostaloga s naglaskom na to da je Škalamera zatvoren – nevin.

“Mi nismo znali da će Matko danas biti pušten, ali bez obzira na to prosvjeda je moralo biti za poruku drugim Škalamerima, danas on, a sutra će to biti netko drugi. Ne može netko završiti neopravdano u zatvoru na nekim poluinformacijama, na temelju loše odrađenog posla policije, sudstva, nekih novinara… Stvorila se hajka, stanje linča. Čovjek je završio u zatvoru na šest dana. Tko zna stanje u zatvorima, zna da je i jedan dan u zatvoru previše, pogotovo ako si neopravdano optužen”, kazao je za RTL Danas Dejan Božić, predsjednik KN Armada.

Na potezu je državno odvjetništvo koje ima dovoljno vremena za detaljnu istragu. Škalamerin odvjetnik očekuje da će se najkasnije za mjesec ili dva znati hoće li protiv njega biti podignuta optužnica ili će se zatvoriti slučaj. Škalamerin odvjetnik je za RTL  potvrdio i da je velika mogućnost da HGSS-ovac pravno uzvrati Arsiću.

Foto, video: Riječanin

(FOTO, VIDEO) Veličanstven skup podrške za Škalameru! ‘Danas je to on, sutra netko drugi. Ne može se neopravdano ići u zatvor’

Povezani VIDEO: