KOD NOVOG VINODOLSKOG

Što se događa u Klenovici?! Razboljela se cijela plaža: ”Proljev, povraćanje i temperatura su normalna pojava”

Foto: Pixsell

U Klenovici, mjestu koje svojim šarmom svake godine privuče i osvoji srca brojnih turista, more je drastično zagađeno fekalijama, riječi su nekolicine čitatelja Novog lista koji, osim neugodnog smrada i odvratnog mora uz samu plažu, navode da su brojni stanovnici i posjetitelji zbog zagađenja imali teške probavne smetnje.

“Prvi ovogodišnji i alarmantni problem je stanje mora koje je stravično! U prilogu vam šaljem fotografije kako biste vidjeli kakve gadosti plivaju po moru. Razboljela se cijela plaža, a probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece. Ovako nešto može izazvati puno veću štetu te da bismo to izbjegli, nakon dvanaest godina posjećivanja iste plaže, primorani smo naći drugu s čistim morem”, napisala je čitateljica.

Osim zagađenja mora, čitateljica kaže da je to mjesto dugi niz godina zanemarivano te navodi brojne probleme.

VIDEO DANA:

“Napravili su novu plažu, ali ulaz u more je grozomoran i u potpunosti neuređen. Na plaži je jedna kanta za smeće koja je očajna i sramota je da se tako nešto uopće može postaviti kao ‘urbana oprema’. Na plaži nema javnog WC-a, nema kanti za smeće i nema dovoljno tuševa. Šljunak koji se nanosi na nove plaže je drobljenac na kojem si izrežeš stopala. Smeće leti posvuda u popodnevnim satima, ostaci šute i drvenog iverja od postavljanja tunera stoje već dva mjeseca i nitko ne reagira”, opisala je situaciju.

Teški probavni problemi

“Supruga i djeca prošli su tjedan bili na odmoru u Klenovici, a prilikom povratka prošlog su petka u svih nastupili teški probavni problemi. Kako u Klenovici ljetujemo već niz godina i poznajemo dosta ljudi s tamošnje plaže, doznao sam da je i puno domaćeg stanovništva, čija se djeca tamo kupaju, kao i turista, oboljelo od sličnih teških probavnih simptoma. Svakodnevno se prijavljuje neugodan smrad i odvratno more uz samu plažu koja je slovila kao čista, a more kao iznimno bistro. Nažalost, nitko od nadležnih nije reagirao, i to u samoj turističkoj sezoni”, riječi su još jednog čitatelja koji je, užasnut zagađenjem i nezainteresiranosti nadležnih.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković na upit o zagađenju kazao je kako je primio pritužbe stanovnika o prljavštini u moru, kao i to da je vidio snimljene fotografije mrlja u moru.

Cvjetanje mora?

“Potrebno je navedene mrlje analizirati i vidjeti radi li se o kanalizaciji ili kakvom drugom onečišćenju. Stanovnicima sam rekao da jave kada se pojavi mrlja kako bismo mogli reagirati. Također, objasnio sam im da na plaži na kojoj se kupaju nema nikakvog ispusta kanalizacije. Imamo ispust dijela kanalizacije na koji je priključen kamp i nalazi se 300 metara od obale. Riječ je o legalnom ispustu koji funkcionira već godinama. Pokušavao sam im objasniti i da je more iznadprosječno toplo i uredno se događa cvjetanje mora, a onečišćenja smo hvatali i na obali Novog Vinodolskog te je ustanovljeno da je riječ o algama. Ne opovrgavam da nije bilo onečišćenja i, dogodi li se opet, trebalo bi ga istražiti, ali zasigurno se ne može govoriti o ispustu iz kanalizacije”, rekao je Tomislav Cvitković, koji također živi u Klenovici, piše Novi list.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari