TO SE ZOVE UŽIVANJE!

Video | Što ti je ‘pseći život’! U Crikvenici lajavci jedu sladoled, piju pivu, uživaju na moru. Evo koliko to košta…

Ekipa RTL-a provjerila je kako se na Jadranu provode stranci na četiri noge

Naše su plaže okupirali Slovaci, Mađari, Nijemci, Talijani. Kupaju se, jedu sladoled piju pivu, uživaju na moru. I ne mislimo pritom na ljude nego na labradore, haskije, biglove i druge goste na četiri noge. Zato smo provjerili kako oni provode godišnji i doznali ono najvažnije – koliko košta kuglica psećeg sladoleda

Godišnji je počeo, a svaki ga od četveronožnih dlakavaca iskorištava do maksimuma. Iako neki od sebe daju minimum, ali godišnji u Crikvenici jednostavno tjera na aktivnosti, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Zoltan iz Austrije nam je otkrio kako uživaju on i njegov četveronožni ljubimac. “Uzmemo nešto za popiti u baru, a njemu sladoled, kojeg je upravo dobio. Vidi se koliko je sretan”, ističe. A nekima bolje od sladoleda legne pivica jer u ovom psećem beach baru psima se nudi sve što i ljudima, ali s posebnim, njima omiljenim sastojcima.

“Ovo mu je prva piva u životu”, otkriva nam jedna turistica dok njezin mezimac sjedi pored. Ali sigurno nije i posljednja jer piva je ustvari goveđa ili pileća juha. A sladoled dolazi na štapiću koji je poslastica.

“Imamo bananu i imamo na štapiću šumsko voće s kozjim mlijekom i zobenim pahuljicama”, govori nam voditeljica beach bara za pse Kaja Branović i otkriva da da tri okusima idu jako dobro.

I dok svi pričaju o cijeni kuglice ljudskog sladoleda, o psećem se ne raspravlja jer četverožnim sladokuscima ne može se reći ne kod ovako glasnog žicanja. Vlasnik beach bara za pse Igor Montanari-Knez govori nam da sladoled kod njih košta dva i pol eura te da ga proizvode od sto posto organskih sastojaka kao što su banana, borovnica, jagore i kozji jogurt. “Piva je pet eura i dosta je skupa jer je uvozimo iz Belgije”, dodaje.

Bez konkurencije, najveće pivopije među psima su retriveri, otkriva nam Igor. “Njima nema ravnih”, kaže nam kroz smijeh. A dok to govori pas Firo je već na trećoj pivi.

U međuvremenu jedan gospodin iz Slovačke tek se probudio. Iz apartmana, koji na noć za psa na odmoru s ljudskom obitelji košta od pet eura, i on proteže noge do beach bara. Sari je
pak svoje mjesto odavno zauzela i trenutno joj na pamet ne pada ništa osim spavanja. U Crikvenicu iz Njemačke dolazi otkad je bila štene pa se s razlogom osjeća kao kod kuće.

“Nakon što se malo bavimo sportom, plivanjem, onda odmaramo i spavamo”, prepričava njezina vlasnica Fara koja poručuje da je Hrvatska prijateljska prema psima. Osjeća da se njezin pas ovdje može socijalizirati s drugima psima, i velikima i malima.

No neki posao nose i na odmor pa tako vježbaju za nepredviđene situacije. A i drugima je lakše kada znaju da je a plaži profesionalni spasilac. Oni onda mogu samo njuškati i uživati, ako zapne, ima tko pomoći. Laura iz njemačke za svog mezimca kaže da je najveseliji na plaži. “Ide kod sviju, sve ga zanima”, kaže nam i dodaje da u Crikvenici ljudi vole pse. “Reakcije na Dona su pozitivne i to mi se isto sviđa”, zaključuje.

Hrvatska je i psima postala jedna od omiljenih destinacija za odmor jer ovdje je život sve samo ne pseći, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari