SLUŽBENI POSJET

Strani pravosudni dužnosnici posjetili PU primorsko-goransku

Raspravljene su sličnosti i razlike u organizaciji policije, u suradnji između policije i državnih odvjetništava i u procesuiranju kaznenih djela i prekršaja

U sklopu Programa razmjene pravosudnih dužnosnika u organizaciji Europske mreže pravosudnih centara (EJTN) i Pravosudne akademije Republike Hrvatske, danas su Policijsku upravu primorsko-goransku posjetili strani pravosudni dužnosnici.

Riječ je o osmero sudaca iz Italije, Portugala, Austrije, Španjolske, Poljske i Finske te dvoje  državnih odvjetnika iz Latvije i Rumunjske.

Pravosudne dužnosnike primio je Hari Brnad, zamjenik načelnika Policijske uprave sa suradnicima te uz dobrodošlicu, izrazio i uvjerenje da će današnji susret doprinijeti unapređenju međusobnog razumijevanja i suradnje.

Uvodno, zamjenik Brnad pravosudnim dužnosnicima prezentirao je ustrojstvo, nadležnost i vrste poslova koji se obavljaju u Policijskoj upravi. Naveo je i osnovne pokazatelje stanja sigurnosti u prvoj polovici ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine te istaknuo dobro stanje sigurnosti na području Policijske uprave.

Kako je u tijeku turistička sezona, strani pravosudni dužnosnici upoznati su i s provedbom projekta „Sigurna turistička destinacija“, u sklopu kojeg i policijski službenici iz njihovih zemalja tijekom ljeta borave i rade u Hrvatskoj.

U nastavku sastanka raspravljene su  sličnosti i razlike u organizaciji policije u zemljama iz kojih dolaze pravosudni dužnosnici u odnosu na hrvatsku policiju te u suradnji između policije i državnih odvjetništava i u procesuiranju kaznenih djela i prekršaja.

Po završetku, pravosudni dužnosnici zahvalili su se na prijemu, organizaciji sastanka i korisnoj razmjeni iskustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari