STRPLJENI-SPAŠENI: Kreću najopsežniji ljetni radovi na riječkim prometnicama u posljednjih 15 godina

Foto: Riječanin

Ljetno smanjenje intenziteta prometa omogućit će odvijanje brojnih radova na riječkim prometnicama i komunalnoj infrastrukturi, rečeno je na 48. gradonačelnikovom kolegiju

Govoreći o predstojećim radovima na riječkim prometnicama pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević navela je kako će se ovog ljeta izvoditi najopsežniji ljetni radovi na komunalnoj infrastrukturi u posljednjih petnaestak godina.

KD Vodovod i kanalizacija izvodit će radove na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg sustava odvodnje u Krešimirovoj ulici, za koje bi trebalo uskoro utvrđeno privremeno prometno rješenje.

Uz nastavak izgradnje komunalne infrastrukture – sustava vodoopskrbe, kanalizacije i elektroinstalacija bivšeg kompleksa Benčić, Miličević je izdvojila drugu fazu radova na Turističkom kompleksu Costabella, za koje će biti uspostavljena privremena regulacija prometa u Opatijskoj ulici.

Nastavlja se rekonstrukcija teretnog kolodvora Rijeka – Brajdica i reorganizacija cestovnog i željezničkog prometa koje obavlja HŽ Infrastruktura, a započeli su i radovi na uklanjanju objekta i iskopu građevinske jame u Tizianovoj ulici gdje će se izgraditi stambeni kompleks sa 250 stambenih jedinica.

Uz dodatne radove na uređenju nasipa kod kružnog raskrižja Martinkovac, spomenuti su i brojni manji radovi koji uključuju izgradnju plinske mreže na Rešetarima TD-a Energo, te radovi na rasvjeti i vodovodnoj mreži.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je odluku o zabrani izvođenja svih ostalih radova na nerazvrstanim cestama u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, nastalu na sugestiju Turističke zajednice u svrhu turističke promocije grada.

Gradonačelnik je rekao kako je riječ o čudnoj situaciji u kojoj je vrlo teško pomiriti sve različite interese, čak i donošenjem neke opće odluke, navodeći kako treba uzeti u obzir više od tisuću iznajmljivača u Rijeci, te nadodao kako se veliki gradski projekti koji imaju svoje zadane rokove ne mogu zaustaviti ni obustaviti, budući da je riječ o velikim investicijama koje će promijeniti grad.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views