STUDIJSKA POSJETA: Njemački studenti u posjetu Primorsko-goranskoj županiji

sdr

Zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima u sjedištu Županije primila je dvadesetero studenata Fakulteta za javnu upravu i financije iz Ludwigsburga koji borave u Rijeci tijekom studijskog posjeta Pravnom fakultetu.

Studenti u pratnji profesorice Anne-Lene Hoffmann te Martine Bajčić s Katedre za strane jezike Pravnoga fakulteta u Rijeci, tom prigodom imali su priliku upoznati se s djelokrugom rada Ureda županije, Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima te Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i opće poslove.

Posjet njemačkih studenata predstavlja nastavak dugogodišnje suradnje Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci. U okviru navedene suradnje posebna pozornost posvećuje se stručnom usavršavaju studenata kroz aktivnosti stručne studentske prakse te provedbi programa edukacije službenika Županije.

Suradnja Pravnog fakulteta u Rijeci i Fakulteta za javnu upravu i financije iz Ludwigsburga uspostavljena je zahvaljujući Katedri za javno europsko pravo te Nadi Bodiroga-Vukobrat. Institucijski okvir suradnja je dobila 2014. godine kada je u okviru programa Erasmus Plus potpisan bilateralni ugovor i ugovor o suradnji između Sveučilišta u Ludwigsburgu te Sveučilišta u Rijeci čime je omogućena razmjena nastavnog osoblja i studenata dvaju sveučilišta.

Na Pravnom fakultetu u Rijeci održana su brojna znanstveno-stručna događanja i projekti na kojima su sudjelovali nastavnici sa Sveučilišta u Ludwigsburgu. Osim konferencija i seminara, već četiri uzastopne godine na Pravnom fakultetu u Rijeci održava se stručni tečaj „Njemačka pravna škola“ koji studentima pravnih, ali i drugih fakulteta, pruža uvod u njemačko pravo te priliku za usavršavanje njemačkoga pravnog jezika.

Zahvaljujući podršci njemačke zaklade Hanns-Seidel Stiftung, tečaj besplatno pohađaju studenti svih pravnih fakulteta u Hrvatskoj te tako usavršavaju svoje znanje njemačkoga pravnog jezika.

Studenti iz Ludwigsburga boravit će u Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja 2019., a osim Primorsko-goranske županije tijekom boravka posjetit će i Općinski sud u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views