Stvara li se na Korzu previše buke? “Buka smeta ljudima koji rade na Korzu, prolaznicima, pa i performerima!”

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Na Aktualnom satu prekjučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnica Tea Mičić Badurina postavile je pitanje o regulaciji buke na središnjoj gradskoj šetnici

Tea Mičić Badurina (PGS) navela je kako se na Korzu stvara “šizofrena atmosfera zbog buke različitih i brojnih performera, glazbe iz kafića ili postavljenih razglasa na štandovima” te kazala kako bi uvođenje reda popravilo tu atmosferu.

Vijećnica je navela kako buka smeta ljudima koji rade na Korzu, prolaznicima, pa naposljetku i performerima, pa upitala gradonačelnika može li se nešto poduzeti po tom pitanju.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako bi se moglo regulirati stvaranje buke na Korzu, no dodao kako bi to dovodilo do novog normiranja te kazao kako u ovakvim situacijama nije potrebno uvoditi nove regulacije.

Obersnel je rekao kako pri slučaju zloupotrebljavanja javnih površina reagiraju komunalni redari, dodavši kako je teško ocjenjivati kome dozvoljavati performanse na Korzu, a kome ne.

Vijećnica Mičić Badurina kazala je kako u većim turističkim gradovima u Europi postoje povjerenstva koja se bave normiranjem buke na javnim površinama te smatra da bi se moglo intervenirati po pitanju međusobnog udaljavanja stvarača buke.

Što vi mislite?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari