Sudjelujte u besplatnim radionicama “Vodiči po izložbama” za starije od 54 godine!

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Polaznici će posjetiti sveukupno 12 izložbi u i izvan Rijeke, a po završetku ciklusa bit će osposobljeni za samostalno vođenje izložbi

Kreativni kolektiv Kombinat u sklopu projekta “Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra” u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Centrom tehničke kulture Rijeka poziva zainteresirane građane dobne skupine iznad 54 godine na sudjelovanje u radionicama “Vodiči po izložbama” koje će se sastojati od vođenih posjeta izložbama, njihovim analizama i diskusija s polaznicima. Sudionici će biti provedeni kroz izložbe u Zagrebu, Rijeci i okolici.

Prva u nizu radionica u Zagrebu održat će se u subotu, 16. veljače 2019. u Muzeju prekinutih veza.

Sljedeće radionice su u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (ožujak 2019.) i u Memorijalnom centru Lipa pamti u Šapjanama (travanj 2019.), a u srijedu, 27. veljače, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci održat će se i radionica vođenja po izložbi Gorana Trbuljaka, „Nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika“ u terminu od 17:00 do 19:00 sati.

“Vodiči po izložbama” uključuje ciklus besplatnih radionica koje se provode od studenog 2018. do lipnja 2019. godine. Polaznici će kroz navedeno razdoblje posjetiti sveukupno 12 izložbi u i izvan Rijeke, a po završetku ciklusa bit će osposobljeni za samostalno vođenje izložbi.

Radionice koje će se održavati izvan Rijeke su također besplatne; osiguran je prijevoz, marenda i ulaznice za izložbe pa je potrebno prijaviti se ranije.

Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra je projekt kojemu je jedan od glavnih ciljeva osnaživanje društvene uključenosti i doprinos unapređenju kvalitete života osoba starijih od 54 godine. Kako bi se on ostvario, kroz projekt je organizirano stručno osposobljavanje stručnjaka u kulturi i umjetnika za približavanje umjetnosti i kulture osobama starijim od 54 godine. Tijekom trajanja projekta deset umjetnika i stručnjaka u kulturi polaze edukaciju i stječu znanja o fenomenu dopolavora, psihološkim i kognitivnim osobinama ljudi starije dobi, primjerima dobre prakse i metodologijom rada, s ciljem jačanja stručnih kapaciteta u području kulturne i umjetničke medijacije.

Projekt je dio programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Uvjeti prijave

Na radionice se mogu prijaviti zainteresirane osobe starije od 54 godine uz predočenje osobne iskaznice prilikom dolaska na radionice.

Radionice imaju ograničen broj polaznika, a prijave se vrše svakodnevno 9:00 do 17:00 sati putem telefona na broj: +385 (0)91 534 22 97 i mailom na: kombinat@kombinat.hr. Osoba za kontakt je Lucija Švob, voditeljica radionica „Vodiči po izložbama“.

Prijave za prvo putovanje u Zagreb otvorene su do 13. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari