PREVENCIJA KAZNENIH DJELA

Suradnja policije i Turističke zajednice grada Rijeke za sigurnije ljetovanje

Prezentacija s naglaskom na prevenciju kriminaliteta u ljetnim mjesecima dostupna je na četiri jezika (hrvatski, engleski, talijanski i njemački), a može se vidjeti od 15. lipnja pa do kraja turističke sezone u izlogu Turističkog informativnog centra grada Rijeke na Korzu.

Za vrijeme turističke sezone često se bilježi porast pojedinih kaznenih djela, kao što su provale u stambene objekte, motorna vozila, događaju se krađe bicikala, romobila, krađe na plažama, kao i tzv. džepne krađe u javnom gradskom prijevozu i slično.

Kako bi se preveniralo počinjenje te time smanjio broj ove vrste kaznenih djela, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke i ove su godine u središtu grada postavili prezentaciju s korisnim savjetima i informacijama.

Osim već navedenih kaznenih djela koja su česta u ljetnim mjesecima, naglasak je  i na zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima.  Roditelje vozače i  ostale koji brinu i prevoze djecu savjetuje se da ih na velikim vrućinama ili u drugim okolnostima ne ostavljaju same ili bez nadzora u vozilu.

Također, dostupni su i savjeti za kupače koje se upozorava da ne plivaju na udaljenostima većim od 100 metara od obale ako plaža nije osigurana plutačom, roniocima je naglašeno da ne rone sami i bez odgovarajućih oznaka, dok se nautičare savjetuje da se ne približavaju obali na manje od 300 metara, odnosno da plove prema odredbama Pomorskog zakonika.

Za građane i turiste na jednom su mjestu navedeni i brojevi žurnih službi,  tako da u slučaju bilo kakve nesreće ili situacije koja zahtijeva neku vrstu pomoći  mogu nazvati na brojeve telefona: 112,194 i 192.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari