'SLIČNOST IZMEĐU GRADOVA'

Suradnja prerasla u prijateljstvo dvaju gradova: Grad Rijeka održao prijem za delegaciju Grada Tuzle

U Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima susreo se s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Gradonačelnik Filipović zaželio je dobrodošlici delegaciji Tuzle u Rijeku povodom obilježavanja zaštitnika grada Rijeke sv. Vida i istaknuo kako ova dva grada već dugi niz godina njeguju dobru suradnju.

„Usudio bih se reći kako je s godinama ta suradnja prerasla u prijateljstvo naših dvaju gradova“, rekao je Filipović i naglasio kako između dva grada godinama traje kulturna suradnja. U tom je kontekstu Filipović je podsjetio na titulu Europske prijestolnice kulture i njeno nasljeđe – današnji Art kvart Benčić s Dječjom kućom, Palačom šećerane, budućom Gradskom knjižnicom Rijeka te brod Galeb.

„Europsku prijestolnicu kulture obilježili smo pod sloganom Luka različitosti, a Rijeka to i jest, otvoren grad koji prihvaća druge i drugačije“, zaključio je Filipović te upoznao gradonačelnika Imamovića s nekoliko bitnih projekata koji su trenutno u tijeku poput projekta obnove vodno-komunalne infrastrukture i obnove toplinarske mreže, ali i s nekim od privatnih investicija poput planirane marine u Porto Barošu koja će izmijeniti vizuru Rijeke.

Gradonačelnik Imamović pozvao je delegaciju grada Rijeke u posjet Tuzli rekavši kako postoje velike sličnosti između ova dva grada.

„Kao i Rijeka, i Tuzla se kroz povijest razvijala kao grad industrije slijedom čeka su dolazili ljudi iz brojnih drugih gradova i država i mi i danas nastavljamo njegovati našu multikulturalnost. Smatram da se oba grada u okviru svojih zemlja razvijaju puno brže od ostalih gradova i želja mi je da naše prijateljstvo doprinese još boljem odnosu između naših dviju zemalja“, istaknuo je Imamović.

Prijemu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan te predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke Aleksandar Saša Milaković, dok su u pratnji gradonačelnika Imamovića bili su njegovi suradnici, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Asja Redžić te rukovodilac Stručne službe za poslove gradonačelnika Svjetlana Kakeš.

Tijekom svog boravka u Rijeci delegacija Grada Tuzle posjetila je i Palaču šećerane i Muzej grada Rijeke te će prisustvovati Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari