KAD SIGURNO VOZIŠ, SIGURNO STIŽEŠ

Sutra je obilježavanje prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa!

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Policija poziva sve građane da se pridruže obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa te dođu na Korzo, gdje će moći neposredno razgovarati s policijskim službenicima, potpisati prisegu te dati svoj doprinos  većoj sigurnosti prometa na cestama jer ”Kad sigurno voziš, sigurno stižeš”

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa. Ovaj dan se sutra, po prvi put obilježava diljem Hrvatske, pa tako i u Rijeci.

Obilježavanje se odvija pod sloganom ”Kad sigurno voziš, sigurno stižeš”, koji će biti popraćen s hashtagovima #vozimsigurno, #mupbrine i #police4prevention.

Ovim povodom policijski službenici prometne policije i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske, sutra 21. listopada od 8 do 14 sati bit će na Korzu u Rijeci te građanima dijeliti letke, savjetovati ih i upozoravati na tzv. četiri glavne ubojice u prometu, i to: vožnju pod utjecajem alkohola,  prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nevezanje sigurnosnim pojasom. Građani će na Korzu moći potpisati i prisegu da će poštovati prometnu kulturu, a bit će im uručen i prigodan bedž sa sloganom kampanje.

Također, obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa  bit će provedeno i u dvije riječke srednje škole s učenicima četvrtih razreda, kojima će na primjeren način biti skrenuta pozornost na važnost poštivanja prometnih pravila i sigurnosti u prometu. Učenicima će također biti podijeljen prigodan promidžbeni materijal.

Istog dana, na cijelom području Policijske uprave prometna policija će pojačano nadzirati i počinjenje prethodno navedenih prekršaja.

Inače,  ovaj projekt je nastao na temelju crne statistike u prometu prema kojoj u Republici Hrvatskoj godišnje prosječno strada više od 15.000 osoba, od kojih oko 2 % smrtno strada, oko 18 %  ih zadobije teške, a oko 79 % lakše ozljede.  Prometne su nesreće ubojica  broj jedan mladih ljudi u dobi između 10 i 25 godina u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj.

Pozivamo građane da se pridruže obilježavanju prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa te dođu na Korzo, gdje će moći neposredno razgovarati s policijskim službenicima, potpisati prisegu te dati svoj doprinos  većoj sigurnosti prometa na cestama jer ”Kad sigurno voziš, sigurno stižeš”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari