SVAKA ČAST! Anonimni donator donio računala djeci u mjestu kraj Rijeke

Photo: Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Zbog ovog hvalevrijednog čina, svih 52 učenika od 1. do 4. razreda imat će priliku besplatno steći osnovnu računalnu pismenost i naučiti se racionalno koristiti računalom

Donator, koji želi ostati anoniman, umrežio je školu, donirao je 16 prijenosnih računala i darovao namještaj prilagođen nastavi informatike te je PŠ Jušići sada potpuno opremljena za provođenje informatike i trenutačno je jedina škola u PGŽ-u koja za učenike nižih razreda nudi besplatne sate informatike, piše Novi list.

Tako će svih 52 učenika od 1. do 4. razreda Područne škole Jušići imati priliku besplatno steći osnovnu računalnu pismenost i naučiti se racionalno koristiti računalom.

“Priča je počela prije godinu dana, onako slučajno, uz kavicu s dobrim prijateljem iz Jušića. Požalila sam se kako je matuljska osnovna škola redovito domaćin županijskih natjecanja iz informatike, a da su područne škole po tom pitanju zakinute jer nisu opremljene informatičkom opremom. Taj razgovor urodio je nabavkom prve pametne ploče u školi Jušići, a potom je nabavljen i projektor i računalo. Kako su učiteljice područne škole izuzetno dobro prihvatile novu tehnologiju, uspjeli smo nabaviti još dvije pametne ploče i postaviti ih u sve tri učionice. Na tragu nove kurikularne reforme koja podrazumijeva uvođenje redovnog predmeta informatike u pete i šeste razrede, odlučili smo napraviti korak dalje i omogućiti i mlađim uzrastima da zavire u svijet informatike, upravo ovim učenicima u Jušićima od 1. do 4. razreda.

Zahvaljujući donatoru, koji želi ostati anoniman, a koji je umrežio školu, donirao 16 prijenosnih računala i darovao namještaj prilagođen nastavi informatike, uspjeli smo potpuno opremiti školu za provođenje informatike.

Znači u posljednjih godinu dana u školu, odnosno informatičko opremanje, uloženo je oko 100.000 kuna, a naša je područna škola trenutno jedina u PGŽ-u koja za učenike nižih razreda nudi besplatne sate informatike”, ispričala je ravnateljica matuljske osnovne škole Astrid Massari za Novi list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari