IMA I NOVITETA

Sve je spremno za Belu nedeju: Otvorenje je u subotu, a čekaju vas fina vina i puno iznenađenja! Evo programa događanja

Sve je spremno za Belu nedeju 2022. koja se otvara su subotu, 1. listopada u 14 sati zdravicom u Bačvariji ispred Kuće belice

Tri dana bogatog programa najavili su Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva, Saša Brusić, direktor TZ grada Kastva, Neva Andonov Lipovac, voditeljica Ureda gradonačelnika, Miljenko Host, predsjednik Udruge belica i Andy Cech, glazbenik.

Bela nedeja je ove godine uvrštena u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice što ukazuje na sve veći značaj ove manifestacije kojoj je pokrovitelj predsjednik RH Zoran Milanović. Predsjednik i ove godine dolazi na Pozdrav Beloj nedeji, u Aleji velikana, u nedjelju točno u podne.

Program Bele nedeje složen je s puno ljubavi i pažnje uz iznenađenja u novim lokacijama, ponudi, izlagačima i izvođačima. Točit će se mlada belica nakon rekordne berbe na Kastavštini, a svoja vina predstavit će dvadesetak vinara okupljenih u „Vina Kvarnera“ te vina desetak poznatih hrvatskih vinara.

Vina Kvarnera i odlična gastronomska ponuda

Na Crekvini i trgu Lokvina prezentirat će se dvadesetak vinara okupljenih u „Vina Kvarnera“ (OPG Ružić, Plovanić vina, Grand Village Estate Winery, Vinska kuća Pavlomir, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, PZ Vrbnik, Gospoja, Boškinac, Mladenić vina, MD group, Herman vina, Rumac vina i Udruga Belica) te vina desetak poznatih hrvatskih vinara (Krauthaker, Kutjevo, Iločki podrumi, Kabola, Kozlović, Benvenutti, Skaramuča, Degarra, Štampar i Coletti.

Odličnu gastronomsku ponudu Bele nedeje ove će godine osvježiti sasvim nova priča, u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun – kastavski gastro kantun.

Sudionici tog dijela programa su Capra Istrian Street Food i Picnic Mingle & Fun uz nastup DJ-a tijekom sva tri dana.

Iako je Bela nedeja posvećena mladom vinu, u ponudi neće nedostajati ni izvrsne craft pive riječke pivovare Kings Brew. Tih dana posebnu gastro ponudu pripremaju i svi ugostitelji stoga je Kastav nezaobilazna destinacija tog prvog vikenda u listopadu.

Bela nedeja ima i brojnih sadržaja za djecu: lunapark na nekoliko lokacija i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile.

Sajamski dio bit će raznolik i bogat, od ponude OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…. do „petešića kemu se vrit puše“.

Zabavni program održava se na dvije pozornice, a u njemu sudjeluje tridesetak izvođača među kojima su Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari