ZA SVE UZRASTE

Sve je spremno za Dan Općine Viškovo; Donosimo bogat program

Foto: TZ Viškovo

Povodom Dana Općine Viškovo koji se obilježava 15. travnja, udruge i ustanove koje djeluju na području Viškova pripremile su raznovrstan program koji će se održavati od 11. do 23. travnja ove godine.

Program počinje u utorak 11. travnja izložbom slika „Za dobra stara vremena“ Đorđa Kušakovića koja će biti postavljena u središnjoj knjižnici na Marinićima Javne ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora. Svoj je program pripremio i Dječji vrtić Viškovo pa će se u matičnom objektu čitati slikovnica u jaslicama dok će se u Marčeljima u ponedjeljak 17. travnja održati program „Igre po starinski“, djeca će slikati na otvorenom, a 19. travnja uz šetnju i piknik otkrivati Marčejsku šumu.

Od dječjih programa tu su i 15. dječje sportske igre Dječjeg vrtića Zvončica koje će se održati u subotu 15. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Matej. U utorak 18. travnja Dječji vrtić Loptica u Domu hrvatskih branitelja imat će svoj program Terapeutske priče – dramsko scenski prikaz knjige Grigora Viteza „Ogledalce“.

U subotu 15. travnja s početkom u 08:00 sati u organizaciji Delavske katedre Ustanove Ivan Matetić Ronjgov na prostoru iza Osnovne škole Sveti Matej održat će se tradicionalno natjecanje u kopanju za muškarce i sadnji za žene. Istog dana u jutarnjim satima na terenima Nogometnog kluba Halubjan svoje će utakmice županijske lige odigrati nogometaši NK Halubjana i HNK Rijeke i to uzrasta U9 i U11. Istog dana, s početkom u 17 sati u prostoru Pikado kluba Nevera održat će se turnir u elektronskom pikadu. U večernjim satima s početkom u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja Kulturno umjetničko društvo Izvor održat će se svoj program „Kulturna baština Lijepe naše“.

Subota 22. travnja s početkom u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja rezervirana je za program Srpskog kulturnog društva Prosvjeta pododbr Viškovo koji pripremaju večer igara i pjesama. Petak 14. travnja uljepšat će glazbeno kulturni program Mješovitog pjevačkog zbora Kulturno-umjetničkog društva Halubjan. Uz zbor će s početkom u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja nastupiti i gosti: Pjevački zbor „Sklad“ Bakar, Vokalna skupina „Vitaneo“ Ravna Gora, muzički sastav „Old school“ te mladi harmonikaši Daniel i Emanuel Cutvarić.

U održavanje Dana općine i ove se godine uključila Turistička zajednica općine Viškovo koja će u četvrtak 13. travnja u Domu hrvatskih branitelja održati edukaciju za pružatelje usluga u domaćinstvu i one koji to žele postati. Turistička zajednica 22. travnja organizira i akciju Zelena čistka – čišćenje divljih odlagališta otpada.

Svoj program ima i Udruga umirovljenika pa će se u petak 14. travnja održati sportske igre umirovljenika Viškova s umirovljenicima susjednih općina.

U nedjelju 16. travnja s početkom u 10 sati u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Halub održat će se rekreativna biciklijada, a istog dana u 14 sati na prostoru ispred crkve Svetog Mateja Plesni dan Općine u organizaciji Halubajskih mažoretkinja. Udruga Halubajke Viškovo će pak u srijedu 19. travnja u Domu hrvatskih branitelja imati program „Opuštanje plesom“. U ponedjeljak 17. travnja će se u organizaciji Šahovskog kluba Viškovo održati tradicionalni turnir otvorenog tipa „Viškovo 2023“.

Program povodom Dana općine ove je godine pripremila i Kinološka udruga Viškovo uz podršku tvrtke DCP sport Jurdani i Hrvatske udruge sportske radne kinologije pa će se na pomoćnom terenu NK Halubjan u subotu 22. travnja u 8:00 sati održati natjecanje pasa u agilityu, a u nedjelju u isto vrijeme kup utakmica Hrvatske sportske radne kinologije. Planinarsko društvo Viškovo pak u subotu 22. travnja organizira šetnju od Viškova do vidikovca Lončeva griža.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari