„SVE ZA NAŠU DJECU“ Organizatori akcije i župan Komadina posjetili obnovljeni Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida

U organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri uz potporu PGŽ Odjel hematologije i onkologije uređen je sredstvima prikupljenim akcijom „Sve za našu djecu“. PGŽ je izdvojila sredstva za opremanje igraonice i čekaonice

Župan Zlatko Komadina obišao je novouređene prostorije Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Obilasku su prisustvovali i predstavnici Udruge Riječko srce Dalibor Horvat, Alison Pelan Škulić i Larry Ambrozich. U organizaciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri uz potporu PGŽ Odjel hematologije i onkologije uređen je sredstvima prikupljenim akcijom „Sve za našu djecu“.

Primorsko-goranska županija izdvojila je sredstva za opremanje igraonice i čekaonice. Riječ je o igraonici Bambino, stolu za igru, flexi ormaru i polici, dvosjedu, podlozi za igranje kao i igri sortiranja Farma. Sredstvima Županije nabavit će se i TV prijemnik sa stalkom i didaktički centar koraljni greben.

Pročelnica Odjela hematologije i onkologije prof. dr. sc. Jelena Roganović rekla je da je novi prostor donio neusporedivo bolju kvalitetu boravka djece.

„Djeca žele ovdje boraviti, igrati se i družiti te su tužni ako ne mogu biti ovdje za vrijeme dok primaju kemoterapije.“.

U sklopu odjela djeluju i vrtić i škola.

Župan je rekao kako Županija kontinuirano ulaže u KBC Rijeka, te je i u Proračunu za 2018. godinu osigurala sredstva u iznosu od 600.000,00 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views