SVEČANA DODJELA: Tko su dobitnici ovogodišnih nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci?

Zaklada Sveučilišta u Rijeci svake godine dodjeljuje godišnje nagrade najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima.

Time se nagrađuje njihov izniman doprinos akademskoj i široj zajednici iskazan kroz znanstveno-istraživački, umjetnički i nastavni rad odnosno javna djelatnost kojom su dopridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci.

Upravni odbor, na prijedlog stručnog povjerenstva, 15. prosinca 2015. donio je odluku o dodjeli nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2013./2014., a svečana dodjela nagrada održana je u Auli magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci.

Evo i nagrađenih:

U kategoriji znanstvenika/ica dodijeljene su tri nagrade. Za biomedicinske i biotehničke znanosti nagrađen je prof.dr.sc. Alan Šustić s Medicinskog fakulteta, u kategoriji društvene i humanističke znanosti, doc.dr.sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta, te doc.dr.sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta u području tehničkih i prirodnih znanosti.

U kategoriji znanstvenih asistenata/ica i novaka/inja za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je doc.dr.sc. Jasmina Dlačić s Ekonomskog fakulteta, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr.sc. Tihana Tršan s Medicinskog fakulteta, te u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti Ervin Kamenar, mag.ing.el. s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju ponio je doc.art. Hrvoje Urumović s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Zaklada2

Nagrade za suradničko zvanje u umjetničkom području i interdisciplinarnim područjima u umjetnosti, te za životno djelo nisu dodijeljene.

Zahvalnice

Dodijeljene su i zahvalnice pojedincima i institucijama koji su Zakladu zadužili svojim radom i aktivnim podupiranjem. Zahvalnice su ove godine pripale prof.dr.sc. Borisu Pritchardu članu Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju 2011.–2015. godine za uloženi trud u unapređenju rada Zaklade Sveučilišta u Rijeci; prof.emerit.dr.sc. Jurju Sepčiću članu Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju 2004.–2015. godine za dugogodišnja nastojanja u unapređenju rada Zaklade Sveučilišta u Rijeci; Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka na potpori u organizaciji Aukcije slika 2015. i doprinosu pri ostvarivanju misije Zaklade Sveučilišta u Rijeci: Gradu Kastvu za uspješnu suradnju na projektu „Akademski zec“ 2015., te ostvarivanju misije Zaklade Sveučilišta u Rijeci u široj zajednici; dioničkom društvu Metis za višegodišnju suradnju pri organizaciji Humanitarne aukcije slika, kao i trajnoj potpori povezivanja akademske zajednice i gospodarstva i Aniji Škrobonji za volonterski doprinos i uspješnu suradnju na projektu „Humanitarna aukcija slika“.

Gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao je svim dobitnicima uz konstataciju kako grad Rijeka mora biti grad znanja i da nema Rijeke bez jakog sveučilišta.

U glazbenom djelu programa nastupio je Frano Živković, najmlađi član Hrvatskog društva skladatelja.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari