U UTORAK U MRAMORNOJ DVORANI: Vrhunski harmonikaši podsjećaju na ljepotu zvuka popularnog instrumenta!

U utorak 19. siječnja u 20 sati u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja izvođači različitih dobnih skupina predstavit će se na zanimljivom koncertu „Upoznajte harmoniku“

Josip Nemet, harmonika

Ovim programom koji će nas podsjetiti na jedan od najpoularnijih glazbenih instrumenata u tradicionalnoj hrvatskoj kulturi nastavlja se ciklus koncerata „Komorni koncerti u Mramornoj dvorani“ u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca. Na programu će se naći Čajkovski, Derbenko, Sviridov, Papandopulo, Piazzolla i drugi u “hramonikaškim” verzijama.

Kao solist, između ostalih, nastupit će Josip Nemet vrhunski hrvatski harmonikaš, pripadnik nove generacije koncertnih umjetnika koji promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe.

Mia Ćojbašić dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, nastupala je u važnim europskim koncertnim dvoranama (npr. Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), i kao solistica i kao članica komornih sastava. Njima će se na klaviru pridružiti i Marta Karolina Cader iz Poljske.

Solisti na harmonici, osim dvoje navedenih profesora, bit će i učenici osnovne i srednje riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: Jakov Prpić, Eugen Kvaternik, Fran Srdoč, Arian Frlan, Ivan Mužić, Domagoj Dobrila, Ivo Šubat, Ivan Mužić, te solistica na violini Esperanza Frank.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari