U HOTELU JADRAN

Svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka

U hotelu Jadran održana je Svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka u sklopu koje su obrtnicima uručene i nagrade za rad i poslovna postignuća.

Nagrada „Obrtničke ruke“ s poveljom uručena je Ivanu Milardoviću, Hrvoju Periću i Marijanki Bajsar-Pavlović, plaketa „Obrtničke ruke“ s pisanim priznanjem dodijeljena je Ankici Vlahov, Davoru Zeželiću, Ivanu Smojveru, Maji Brljafa i Blaženku Periću, dok su posebno priznanje dobili su Miljenko Bunčić, Patricia Doričić Dorčić, Robert Fućak, Dušanka Radotović i Jelena Derviši.

Dodijeljena su i posebna priznanja Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i to Andelini Macan i Gordani Štifter-Draščić.

Zahvalu za dosadašnji uspješni rad obrtnicima su uputili predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Ivica Zbašnik i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, a čestitke na poslovnim uspjesima uputio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuvši kako u Rijeci trenutno djeluje 2993 obrtnika te kako ta brojka iz godine u godinu raste.

„Na povećanje broja obrta posljednjih godina svakako je utjecalo i povećanje praga primitaka koji su dozvoljeni kod obavljanja paušalnog obrta na 300.000 kuna godišnje, čime je paušalni obrt za veliki broj djelatnosti postao najisplativiji oblik poslovanja, a svakako i najjednostavniji. Nadam se kako će nacionalni okviri za poslovanje, kako obrtnika, tako i svih ostalih poduzetnika, ići u smjeru daljnjeg pojednostavljenja i smanjenja administrativnog, ali i financijskog opterećenja, a mi ćemo putem našeg Odjela za poduzetništvo nastojati učiniti sve što možemo kako bismo obrtnicima dodatno olakšali poslovanje.

Prošle smo godine na području Grada Rijeke smanjili prirez sa 15 na 13 posto, a do 2025. godine planirano je porez na dohodak svesti na 10 posto“, rekao je gradonačelnik Filipović i poželio obrtnicima zdravu i poslovno uspješnu 2023. godinu. „Nadam se uspješnoj daljnjoj suradnji i da zajedno činimo sve što je potrebno kako bismo još poboljšali položaj obrtnika u našem gradu“, zaključio je Filipović.

Svečanoj sjednici prisustvovali su među ostalima i pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Sertić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, predsjednik Obrtničke komore Emil Priskić, predstavnici Primorsko-goranske županije, kao i predstavnici općina Kostrena i Čavle te gradova Kraljevice i Bakra.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari