PRIGODNO DRUŽENJE

U Rijeci su završeni jesenji ciklusi predavanja Sveučilišta za 3. dob, sudjelovalo više od 80 polaznika

UPrigodnim druženjem uz podjelu potvrda o pohađanju ciklusa, jučer je (četvrtak, 15. prosinca 2022. godine), u Akvariju na Kampusu, završen ovogodišnji jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob.

Više od ukupno 80 polaznica i polaznika u cijelosti je odslušalo predavanja uživo, u učionicama na sveučilišnom Kampusu.

Na Filozofskom fakultetu održan je ciklus predavanja iz područja ekonomije, ususret uvođenju eura – Od kune do eura – razvoj novca i središnjeg bankarstva, pod vodstvom doc. dr. sc. Stelle Suljić Nikolaj i izv. prof. dr. sc. Bojane Olgić Draženović, obje s Ekonomskog fakulteta u Rijeci. U kratkom ciklusu predavanja, obrađene se teme od samog početka i razvoja novaca kroz povijest pa sve do trenutne situacije i uvođenja nove valute. Također na Filozofskom fakultetu je održan i ciklus predavanja iz enologijeUvod u osnove vinarstva pod vodstvom predavača Tomislava Pavlešić, dipl. ing. agr. s Odjela za biotehnologiju. Polaznici i polaznice su dobili priliku upoznat se s osnovama današnjeg i modernog vinarstva na području Kvarnera, Hrvatske i šire. Na Učiteljskom fakultetu održan je ciklus predavanja iz psihologije, R E S P E C T – Samopoštovanje i njegovo djelovanje na naše mentalno i tjelesno zdravlje, pod vodstvom umirovljene profesorice dr. sc. Jasne Hudek Knežević. Kroz kratki ciklus predavanja definiralo se samopoštovanje te se pokušalo odgovoriti na pitanje je li visoko samopoštovanje uvijek poželjno!

Polaznice i polaznici još očekuje terenska nastava, odnosno obilazak vinarije uz stručno vodstvo Tomislava Pavlešić, dipl. ing. agr.

Ono što je ovo druženje učinilo još posebnijim su članovi grupe TBF koji su na putu do svoje tonske probe, za nastup na sveučilišnoj brucošijadi, postali i naši gosti iznenađenja te dodatno razveselili polaznice i polaznike programa.

Nastavak programa Sveučilišta za 3.dob. kroz ciklus kratkih besplatnih predavanja očekujemo nakon blagdanske pauze u siječnju 2023. Planirani program možete potražiti na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Program Sveučilišta za 3.dob provodi Sveučilište u Rijeci uz podršku Grada Rijeke.

Svi zainteresirani za priključivanje programu mogu se javiti mailom na 3dob@uniri.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari