SVEČANO NA TRSATU: Proslavljena 10. obljetnica Prihvatilišta za beskućnike “Ruža sv. Franje”

Foto: Ilustracija (Facebook S. Pucić)

Riječko Prihvatilište za beskućnike Ruža sv. Franje kojega je osnovao Franjevački svjetovni red proslavilo 10. obljetnicu djelovanja

Na svečanoj akademiji u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu goste, volontere i dobrotvore Prihvatilišta pozdravio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić zahvaljujući Franjevačkom redu i Mjesnom bratstvu Trsat na predanoj brizi o Prihvatilištu, kao i crkvi Sv. Romualda i Svih Svetih” na Kozali koja je ustupila prostor za Prihvatilište.

– Zahvaljujem svima koji u našem gradu pomažu Prihvatilište za beskućnike, pojedincima, ustanovama, brojnim volonterima, udrugama, dobrotvorima, bez kojih prihvatilište ne bi moglo ispunjavati svoju važnu ulogu. Želja mi je da briga za potrebite uvijek bude prisutna u svima nama, osobito u životu i djelovanju crkve, da se naša humanost pokazuje prvenstveno u brizi za najslabije i najpotrebitije – naglasio je mons.dr. Ivan Devčić.

Svečanosti na Trsatu nazočili su i predstavnici Caritasa Riječke Nadbiskupije, Franjevačkog samostana na Trsatu, Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži, Hrvatske mreže za beskućnike, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Centra za socijalnu skrb Rijeka i Crvenog križa Rijeka, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Čestitke povodom 10. obljetnice djelovanja Privatilišta uputio je u ime Grada Rijeke zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, zahvalivši Franjevačkom svjetovnom redu koji je osnovao Prihvatilište. Hilipovć je kazao kako Grad Rijeka pomaže rad Ruže sv. Franje od njegova osnutka i da će tako biti i ubuduće.

-Iz Socijalnog programa Grada Rijeke izdvaja se godišnje 120 tisuća kuna za Prihvatilište i programe koji se provode s korisnicima. Zahvaljujem volonterima, udrugama i svima koji pomažu onima kojima je pomoć potrebna i nadam se da naša pomoć Prihvatilištu i sve drugo što činimo kako bi sugrađanima olakšali svakodnevicu čini Rijeku boljim i ugodnijim mjestom za život – kazao je Filipović a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Predstavljajući dosadašnji rad i projekte Prihvatilišta, Ministra Franjevačkog reda – Mjesnog bratstva Trsat Nela Pujić kazala je kako je u proteklom desetljeću Ruža sv. Franje, koja može pružiti smještaj za 14 osoba, bila privremeni dom za više od 600 osoba starosti od 18 do 85 godina, s područja Primorsko-goranske županije, ali i Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Češke i Švicarske.

Ministra Pujić istaknula je kako nizom programa radne terapije i rehabilitacije i drugih projekata voditelji i brojni volonteri u Prihvatilištu pripremaju i osposobljavaju korisnike za ponovnu integraciju u društvo i vraćaju im oduzeto ljudsko dostojanstvo. Zahvalila je svima koji financijski pomažu djelovanje Prihvatilišta i projekte bratstva poput časopisa o beskućništvu “Ulične” svjetiljke “ i Eko vrt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari