50-AK IZLAGAČA SUDJELUJE

Svečano otvoren 2. sajam poslova Sveučilišta u Rijeci

U sklopu Dana karijera Sveučilišta u Rijeci danas se u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu održava Sajam poslova na kojem sudjeluje 50-ak izlagača. Prilika je to za upoznavanje studenata s potencijalnim budućim poslodavcima.

Svi sudionici Sajma poslova imaju priliku predstaviti svoje tvrtke putem izlagačkog štanda ili putem kratke tzv. pitch prezentacije i prilika je to da područje svog rada predstave studentima. Osim predstavnika iz gospodarskog sektora, svoje aktivnosti i prilike za profesionalni razvoj predstavljaju i različite studentske udruga kao i organizacije civilnog društva.

Pozdravne riječi na otvorenju Sajma poslova uputili su rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Drago mi je što je ovogodišnji Sajam poslova okupio veliki broj poslodavaca, ali i studenata koji su na početku svog profesionalnog života i razvoja karijere. Nadam se da će studenti, kako oni iz Rijeke tako i oni iz drugih gradova koji su Rijeci studiraju, ostati u našem gradu, pronaći ovdje posao, riješiti svoje stambeno pitanje, zasnovati obitelj i ovdje graditi svoju profesionalnu karijeru“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Rektorica Prijić-Samaržija istaknula je zadovoljstvo što je veliki broj tvrtki zainteresiran za ovo događanje i što imaju priliku predstaviti se studentima. „Današnje generacije studenata od svojih Sveučilišta očekuju puno više nego nekada. Očekuju da ih savjetujemo, da im pomognemo, da ih učinimo konkurentnima na tržištu rada i vjerujem kako ovakvim aktivnostima mi to i činimo“, istaknula je rektorica.

Sajam poslova održava se u sklopu Dana karijera Sveučilišta u Rijeci, koji se održava od 23. do 26. listopada u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i uz podršku ALUMNI UNIRI mreže, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari