MJESEC DANA

U ponedjeljak 30. listopada kreće probni rad obnovljene toplane Srdoči

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

U ponedjeljak 30. listopada 2023. godine započet će probni rad obnovljene toplane Srdoči u trajanju od mjesec dana. Iako se očekuje neometana isporuka toplinske energije za grijanje, mogući su povremeni kraći prekidi u opskrbi, stoga iz Energa korisnike mole za razumijevanje i strpljenje.

Također, stanari zgrada mogu samostalno odlučiti o terminu početka grijanja, neovisno o službenom početku, te putem ovlaštenih predstavnika zatražiti pokretanje svojih podstanica.

U toplanu Srdoči, koja će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav, ugrađena je čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori te novi toplinski spremnici, uz potpunu automatizaciju.

Navedeni se zahvati provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom u gradu Rijeci putem ulaganja u modernizaciju toplana i toplovoda, te uz postupan prelazak na obnovljive izvore energije.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na mrežnim stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari