SVEČANO U DJEČJEM VRTIĆU DRENOVA: Riječkim vrtićima donirani ormarići za čuvanje pribora oralne higijene

Europski dan oralnog zdravlja u Primorsko-goranskoj županiji obilježen je u Dječjem vrtiću Drenova dodjelom certifikata dječjim vrtićima koji promiču oralno zdravlje, odnosno onim vrtićima u kojima djeca svakodnevno četkaju zube, a koji su također uključeni u ranije spomenuti program.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Klinikom za dentalnu medicinu KBC Rijeka i Katedrom za dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, kao jedini u Republici Hrvatskoj, već osam godina provodi preventivni program „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u Primorsko-goranskoj županiji“, kojim se sustavno i organizirano provode promotivne i preventivne aktivnosti u vrtićima i školama.

Oralno zdravlje djece ima osobito ekonomsko i socijalno značenje u suvremenom društvu. Prema podacima kojima raspolaže Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, zubni je karijes u današnje vrijeme, bez obzira na dobro poznavanje prirode bolesti i moguće mjere prevencije, najraširenija bolest civilizacije od koje boluje većina ljudi u svijetu. U skladu s tim, zanimljiv je podatak kako 60 do 90% školske djece i gotovo 100% odrasle populacije ima karijes. Upravo je zato od velike važnosti s prevencijom oralnog zdravlja krenuti što ranije, a u Primorsko-goranskoj županiji to se čini već dulji niz godina, što su i sami sudionici današnje svečane dodjele certifikata ponosno potvrdili.

Svečanosti su, u ime Grada Rijeke, prisustvovali pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat i savjetnica za programe Kristina Dankić iz istog Odjela te savjetnica za predškolski odgoj Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Tea Mičić, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

europski-dan-oralnog-zdravlja-1

Nakon dodjele certifikata vrtićima su donirani ormarići za čuvanje pribora oralne higijene te didaktički materijali za očuvanje iste, što je svakako poticaj na edukaciju i ulaganje u lijepi i zdravi osmjeh.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views