U OŠ FRANE PETRIĆA

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Cresa

U OŠ Frane Petrića održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Cresa na kojoj su u ime Primorsko-goranske županije prisustvovali župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić.

Na sjednici su se uvodno obratili potpredsjednik Gradskog vijeća Robert Kučić koji je podsjetio na dugu povijest Cresa, te gradonačelnik Marin Gregorović koji se u svom govoru osvrnuo na učinjeno u protekloj godini i najavio planove za 2023. “Jedan od najvažnijih uvjeta dobrog života je stanovanje. U manje od godinu dana uredit ćemo čak sedam stanova, od kojih posljednja dva uz pomoć Primorsko-goranske županije. Pitanje stanovanja je ključan problem i naših mladih, stoga smo donijeli odluku da ćemo gradske parcele namijeniti baš mladim obiteljima – rekao je Gregorović te naglasio da se uređenost i pristojnost zajednice najviše pokazuje brigom o najosjetljivijim skupinama u društvu – starijih i djece”, istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Gregorović.

Na kraju svog govora gradonačelnik Gregorović zahvalio je svima koji ulažu svoje napore i energiju kako bi Cres bio bolji, posebno istaknuvši pročelnice Nadu Kremenić i Patriciju Purić koje su nedavno otišle u mirovinu nakon više od 20 godina rada u gradskoj upravi.

Prigodnim govorima okupljenima obratili su se još primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kastavski gradonačelnik Matej Mostarac u ime svih prisutnih čelnika općina i gradova te Alessandro Righi, gradonačelnik Motte di Livenza, grada pobratima Cresa.

“Svaki grad i općina na području Primorsko-goranske županije potvrđuje naš slogan-Raznolikost je lijepa! Cres je eko otok, uz Krk najveći na Jadranu. Ponosan sam na brojne županijske projekte koje smo realizirali na Cresu, od nove luke do obnove osnovne i srednje škole, otvorenja Centra folklora u Orlecu i oporavilišta za bjeloglave supove u Belom”, rekao je župan Komadina.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima i udrugama. Ove je godine priznanje Pro Insula dobio Mario Mužić za doprinos očuvanju kulturne baštine, u čemu se Mužić iskazao i na samoj sjednici, došavši odjeven u narodnu nošnju i zasviravši na mehu. Počasnim građaninom grada Cresa proglašen je Giampiero Rorato za doprinos bratimljenju Cresa i Motte di Livenza. Dodijeljeno je i pet zahvalnica: Matiji Preksavcu i Rubi Bosnić za postignute sportske uspjehe, Mauriciju Pineziću i Nikoli Kučici za dugogodišnji volonterski rad u Udruzi umirovljenika Grada Cresa te Marinu Sablichu iz SAD-a za donaciju nekretnina gradu Cresu.

U prigodnoj glazbenoj dopuni programa nastupile su Chiara Jukić, Mirjam Kruljac i Sara Selmanović Salković na klaviru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari