U OŠ SVETI MATEJ

Svečanom sjednicom obilježena 30. obljetnica Općine Viškovo

Trideset godina Općine Viškovo proslavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani OŠ Sveti Matej Viškovo. Sjednici su nazočili brojni uzvanici, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Bakra i saborski zastupnik kao izaslanik predsjednika Sabora RH Tomislav Klarić i drugi, uz domaćine načelnicu Općine Viškovo Sanju Udović i predsjednika viškovskog Općinskog vijeća Bojana Kurelića.

Predsjednik Milanović je uz čestitku Općini za 30. obljetnicu poručio da nastave uspješan rad kao do sada te da čuvaju “ča” jer je Hrvatska država koja ima “ča”, “kaj” i “što” identitet koji je građen stoljećima.

Načelnica Sanja Udović izrazila je zadovoljstvo učinjenim na području Općine Viškovo u proteklih 30 godina. “Iz sadašnje perspektive mogu reći da sam izuzetno zadovoljna, a znam da to zadovoljstvo dijele i naši mještani. Od ruralne sredine u zaleđu Rijeke, postali smo područje s osobinama maloga grada te na Viškovu imamo sve sadržaje bez kojih je suvremeni život nezamisliv”, rekla je načelnica te, između ostalog, istaknula i kako na području općine danas posluje oko 700 trgovačkih društava i 460 obrtnika s ukupno oko tri tisuće zaposlenih.

Župan Zlatko Komadina kaže da je Viškovo postalo ozbiljna i moderna općina koja se komunalno sređuje iz dana u dan. “I brojke koje je načelnica spomenula svjedoče da se ovdje razvija gospodarska aktivnost. Viškovo čuva dobar dio naše baštine, zvončare, Ivan Matetić Ronjgov, sopile. Što se tiče nove škole u Marinićima, vjerujem da će iduće godine početi njena gradnja. Ova dvorana u kojoj se nalazimo bila je prva dvorana koju smo kao Županija i jedna jedinica lokalne samouprave otvorili, a iza toga je išlo još 15 dvorana. I sve što smo započeli to ćemo i dovršiti. S tom željom vas pozdravljam i želim vam i dalje uspješan rad”, kazao je župan Komadina.

Tijekom svečanosti prikazan je i turistički film Općine “Odjeci tradicije”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari