DVODNEVNI SKUP

U Opatiji počeo 17. stručni skup vatrogasaca

U Opatiji traje dvodnevni 17. stručni skup vatrogasaca u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije. U kongresnoj dvorani Hotela Ambasador jutros je održano svečano otvorenje stručnog skupa na kojem sudjeluje više od 280 stručnjaka zaštite od požara, vatrogasaca, vatrogasnih zapovjednika, stručnjaka civilne zaštite iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Kosova.

Prigodnim obraćanjem skup su pozdravili gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

– Posljednjih smo se godina svi suočili s nesvakidašnjim izazovima u kojima su vatrogastvo i civilna zaštita odigrali nezamjenjivu i značajnu ulogu. Od izazova pandemije do strašnih trenutaka zagrebačkog i banijskog potresa, vatrogasne profesionalne i dobrovoljne postrojbe pokazale su svoju važnost, stručnost, pomogle mnogim ljudima pogođenim nepogodama. Stalna pripravnost i dobra tehnička opremljenost vatrogasnih postrojbi uvjet su bez kojeg se ne može zamisliti funkcioniranje moderne zajednice, kazao je gradonačelnik Kirigin u svom pozdravnom govoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari