EVO KAKO JE BILO

Svečanom sjednicom obilježena 60. godišnjica Srednje škole Markantuna de Dominisa

U Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab održana je svečana sjednica povodom 60. obljetnice Srednje škole Markantuna de Dominisa. U ime osnivača Škole, Primorsko-goranske županije, svečanosti su prisustvovali župan Zlatko Komadina i resorna pročelnica Edita Stilin.

„Obljetnica škole u svakom mjestu je veliki događaj. Svi stanovnici mjesta su išli u tu školu, neki su bili učenici, neki nastavnici. Škola znači život u svakoj općini i gradu, tako i ovdje na Rabu. S ponosom mogu reći da smo, kao osnivač škole, ispunili svoju dužnost i napravili velika ulaganja u sve školske objekte na Rabu. Energetski su se obnovile osnovne škole – područne i središnja, koja se sada i dograđuje, a proširit će se i srednja škola. Na svakom koraku na Rabu se vide ulaganja Županije, ne samo u školstvo, već i zdravstvo, bolnicu, Dom za starije, lučku infrastrukturu, otvara se i nova ribarska luka. Ulaganja su i u Općini Lopar, u luku Melak i San Marino“, rekao je župan Komadina i istaknuo kako je na Rabu u tijeku veliki investicijski ciklus Županije te pritom pohvalio suradnju s Gradom Rabom i Općinom Lopar.

Veliku obljetnicu škole čestitali su i gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić, načelnik općine Lopar Zdenko Jakuc, a svečanost je obogaćena prigodnim glazbenim, plesnim i dramskim programom učenika Škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari