BROJNI GOSTI SU BILI

Svečanom sjednicom obilježeno 30 godina Vinodolske općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture u Bribiru proslavljeno je 30 godina Vinodolske općine. U ime Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao župan Zlatko Komadina, a nazočili su joj i brojni uvaženi gosti, među kojima i potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, crikvenički i novljanski gradonačelnici Damir Rukavina i Tomislav Cvitković, načelnik Zlatko Arg te mnogi drugi predstavnici jedinica lokalnih samouprava.

U svom obraćanju načelnik Grbić rekao je da je današnja Vinodolska općina nastala razdvajanjem bivše Općine Crikvenica na povijesnom prostoru Vinodolske općine, obuhvativši mjesta Drivenik, Tribalj, Grižane-Belgrad i Bribir, kao administrativno središte i najveće općinsko mjesto.

“Tijekom trideset godina postojanja općine, krenuvši praktički ni od čega, Vinodolska se općina svrstala u kraj poželjan za život koji krasi dobra prometna povezanost, klima i kulturno-povijesna baština neprocjenjive vrijednosti”, rekao je načelnik Grbić istaknuvši u daljnjem govoru ostvarene turističke rezultate, aktivnosti brojnih udruga koje svojom djelatnošću promiču kraj, čuvaju kulturni i povijesni identitet i upotpunjuju turističku ponudu.

Okupljenima se obratio i župan Zlatko Komadina koji je naglasio dobru suradnju Općine i Županije koji su napravili veliki broj projekata. Poželjevši puno uspjeha u budućim razvojnim projektima i ciljevima, župan Komadina rekao je kako uvijek mogu računati na zeleno-plavu županiju.

Čestitajući na svemu učinjenom u proteklih 30 godina, ministar Butković je kazao da je kroz godine Vinodolska općina postala ugodno mjesto za život. “Vidjeti napredak u rodnom kraju i susjednoj općini čini me izrazito sretnim te se veselim svim novim projektima, a svi mi ovdje koji obnašamo funkcije tu smo da pomognemo u realizaciji svih projekata i ciljeva koje ste si zacrtali”, rekao Butković.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja i zahvalnica zaslužnim mještanima. Nagradu za životno djelo primio je Mihovil Juriš za iznimno zalaganje i rad u području vinogradarstva te revitalizaciju vinograda u Vinodolu, a posebice Pavlomiru. Godišnje nagrade Vinodolske općine primili su Ivica Baretić, osnivač šahovskog kluba Vinodolac, za iznimne rezultate i poticanje interesa djece za šahom te Predrag Čor koji od 2004. godine na velikim nogometnim natjecanjima svojom zastavom promovira Vinodol. Prigodne plakete i zahvalnice načelnik Daniel Grbić i predsjednik vijeća Dean Barac uručili su i svim živućim predsjednicima Općinskoga vijeća te bivšim općinskim načelnicima.

Svečanu su sjednicu svojim nastupima obogatili klapa Tić, sopilaši i pivači KUD-a Bribir, tamburaši orkestra KUD-a »Antun Barac« iz Grižana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari