SIMPOZIJ

Sveučilište u Rijeci obilježava Europski dan logopedije; Organiziran je prigodni online simpozij!

Ilustracija: : Damir Spehar/PIXSELL

Prvi Europski dan logopedije Sveučilišta u Rijeci obilježit će se prigodnim simpozijem koji će se održati 3. ožujka 2021. s početkom u 18.00 sati putem platforme Zoom.

Krovna udruga europskih logopeda (European Speech and Language Therapy Association, ESLA) svake godine predlaže temu Europskog dana logopedije, a ove godine, u skladu s vremenom u kojem živimo, tema je Telepraksa u logopediji.

2020. je na svaki način bila izazovna godina i otvorila brojna pitanja na koja je brzo i učinkovito trebalo naći odgovor. Telepraksa je vid telemedicine gdje su usluge osigurane posredstvom suvremenih tehnologija i onda kada su korisnici i stručnjaci razdvojeni. Uslijed pandemije virusa COVID-19 telemedicina je ušla u svakodnevnu uporabu. Stoga je simpozij usmjeren ovoj temi i predavači će podijeliti svoje vrijedno iskustvo:

Suzana Jelčić Jakšić je logopedinja koja se dugi niz godina bavi poremećajima tečnosti, docentica je Sveučilišta u Mostaru. Govorit će o načinima provođenja teleprakse, s rezultatima dosadašnjih znanstvenih istraživanja i kliničkim iskustvima primjene teleprakse u različitim područjima logopedije u Hrvatskoj i u svijetu. Također, iznijet će argumentirane prednosti i ograničenja teleprakse u struci.

Miroslav Vrankić je profesor na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i osnivač tvrtke E-Glas koja se bavi razvojem asistivne tehnologije. Prof. Vrankić će govoriti o svom osobnom iskustvu rada u području gdje se spajaju napredna tehnologija i pomaganje ljudima. Pored toga, predstavit će i najnoviji projekt Kokolingo – web aplikaciju za logopedske vježbe za djecu s artikulacijskim poremećajima: www.kokolingo.hr

Simpozij će otvoriti doc. dr. sc. Zdravko Kolundžić, voditelj studija Logopedija i predstojnik Logopedskog centra te prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete.

Broj sudionika je ograničen, a prijave su zatvorene.

Skrenuli bismo pozornost da je Kokolingo – prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima, nominirana za najbolje digitalno rješenje na World Summit Awards (WSA) 2020. godine.

Zajedno senzibilizirajmo društvo za probleme djece s govornim poteškoćama te omogućimo pravovremenu terapiju kako bi se osjećali sigurni i vrijedni članovi društva u kojem žive.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari