PROJEKT

Objavljena informativna digitalna brošura projekta “FRAMESPORT”

Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima uključen je u projekt FRAMESPORT u sklopu kojeg će se razraditi i testirati inovativna rješenja za razna interesna područja malih luka, poduprta najboljim nacionalnim i internacionalnim modelima i rješenjima uz kontinuirano uključivanje relevantnih lokalnih i nacionalnih dionika s ciljem identificiranja prioritetne teme za razvoj sveobuhvatne strategije.

Realizacija informacijsko-komunikacijske (IKT) platforme, koja će prikupljati i sistematizirati podatke o manjim lukama na predmetnom području, jedan je od glavnih ciljeva projekta, te neophodna polazišna točka za daljnji razvoj. Projektom je također obuhvaćena realizacija pilot aktivnosti na svim lokacijama na kojima su prisutni projektni partneri, odnosno u svim jadranskim talijanskim regijama i gotovo svim hrvatskim županijama koje imaju izlaz na more.

Projekt, kroz različite međusobno povezane aktivnosti ima za cilj testirati nova rješenja postojećih problema u svrhu upućivanja malih luka u pravcu održivog razvoja. Na osnovu tih instrumenata želi se stvoriti strateški okvir koji će pružiti novi impuls manjim pomorskim čvorištima duž jadranskih obala i time obnoviti njihov značaj kao ekonomskih pokretača uključenih teritorija. S ciljem upoznavanja šire zainteresirane javnosti s strukturom i glavnim ciljevima i aktivnostima FRAMESPORT-a dizajnirana je digitalnu brošuru s jednostavnim, preglednim i sistematiziranim uvidom u suštinu Projekta.

Predmetnu brošuru možete dohvatiti putem sljedeće poveznice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views